У ХПІ відкрили новий науково-технічний центр

На базі кафедри турбінобудування НТУ «ХПІ» відкрився науково-технічний центр «Турбооптімум», завдання якого — підтримка наукової, винахідницької діяльності студентів, молодих вчених, розвиток їх взаємодії. Захід відбувся за участю студентів, викладачів вишу, керівництва НТУ «ХПІ» — ректора Євгена Сокола, проректора Магомедєміна Гасанова, а також начальника управління з роботи з персоналом АТ «Турбоатом» Геннадія Кириченка, керівника відділу тестування і технічної підтримки SoftInWay Inc. Олексія Руденка.

Науково-технічний центр «Турбооптімум» — це аудиторія, оснащена сучасним мультимедійним обладнанням для проведення різних інтерактивних лекцій і майстер-класів, і комп’ютерний клас, де компанія SoftInWay Inc. встановила ліцензійне програмне забезпечення AxSTREAM та AxCYCLE. Нові технології дозволять студентам, молодим вченим проектувати і оптимізувати осьові турбіни, осьові компресори та осьові лопатки, а також цикли паротурбінних установок, і багато іншого. Таким чином, розроблені продукти будуть більш ефективними. В майбутньому науково-технічний центр також стане майданчиком для однойменного студентського клубу.

Довідка:

Розробкою і реалізацією науково-технічного центру «Турбооптімум» керувала доцент Олена Авдєєва, за підтримки керівництва НТУ «ХПІ», зав. кафедри турбінобудування Олександра Усатого, у співпраці з компаніями SCE (Steam Control Engineering), АТ «Турбоатом», SoftInWay Inc.