Управлінський облік в ХПІ: Підсумки всеукраїнської Олімпіади

В НТУ «ХПІ» відбувся ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «Управлінський облік» серед студентів вишів України. Учасниками стали 147 студентів з 51-го університету країни. За підсумками, сімнадцять конкурсантів отримали дипломи I, II та III ступеня, серед переможців — студентка ХПІ Олена Потоцька.

ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «Управлінський облік» складався з двох турів. Перший передбачав рішення 60-ти тестових завдань для визначення рівня знань конкурсантів з теорії управлінського обліку. У другому турі конкурсанти повинні були справитися з ситуаційними завданнями (для перевірки засвоєння студентами алгоритму вирішення типових задач з управлінського обліку).

Підбиваючи підсумки конкурсу, члени журі, до складу якого увійшли експерти з управлінського обліку з різних університетів України, визначили переможців. Серед них — «бакалаври» і «магістри» з таких вишів: Державний вищий навчальний заклад «Київський національний економічний університет ім. Вадима Гетьмана», Харківський національний економічний університет ім. Семена Кузнеця, Житомирський державний технологічний університет, Одеський національний економічний університет, Луцький національний технічний університет, Херсонський національний технічний університет, Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут» та інші. У списку переможців — студентка НТУ «ХПІ» Олена Потоцька, яка отримала диплом ІІ ступеня.

Крім того, учасників нагороджували грамотами у номінаціях: «За креативний підхід до вирішення завдань і активну участь», «За ґрунтовну теоретичну підготовку та високі показники», «За оперативність і кмітливість при вирішенні завдань», «За оригінальність мислення при вирішенні завдань та активну участь», «За волю до перемоги і наполегливість при вирішенні завдань». Викладачі, які супроводжували студентів, отримали Подяки за участь.

Також в рамках олімпіади доцент кафедри педагогіки і психології управління соціальними системами НТУ «ХПІ», коуч-тренер, сертифікований AoEC (The Academy of Executive Coaching) Наталія Середа провела тренінг «Риторика для лідерів». Серед учасників — члени журі та викладачі, які супроводжували студентів.

Для гостей НТУ «ХПІ» була організована екскурсія по історичному центру Харкова, яку провів доцент кафедри етики, естетики та історії культури НТУ «ХПІ», етнограф, фольклорист, культуролог, мистецтвознавець Михайло Красиков.

Підбиття підсумків Олімпіади пройшло за участю голови Організаційного комітету Олімпіади, проректора з науково-педагогічної роботи НТУ «ХПІ» професора Руслана Мигущенка і директора Навчально-наукового інституту економіки, менеджменту і міжнародного бізнесу НТУ «ХПІ» професора Олександра Манойленка.

Довідка:

ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «Управлінський облік» проходив в НТУ «ХПІ» з 15 по 17 травня 2019 року.

Партнерами Олімпіади виступили:

– Інститут сертифікованих фінансових менеджерів України (THE INSTITUTE OF CERTIFIED FINANCIAL MANAGERS (ICFM), який надав в якості призів: грошові винагороди, сертифікати на участь в іспиті «Управлінський облік і прийняття рішень» для отримання міжнародного диплома DipICFM UK (освітній центр «Бізнес центр професіонал», м. Київ), цінні подарунки від партнера ICFM Україна.

– Громадська спілка «Палата аудиторів та бухгалтерів України» (ГС ПАБУ), яка надала в якості призів річну підписку на електронну версію журналу «Аудитор України», грошовий сертифікат на участь у вебінарах ГС ПАБУ, комплект Міжнародних стандартів аудиту.

– Українська Асоціація Сертифікованих Бухгалтерів та Аудиторів (УАСБА), яка надала в якості призів сертифікати на дистанційне навчання з дисципліни «Управлінський облік 1» (освітній центр «Елькон», м. Дніпро), книги «Управлінський облік: від теорії до практики», грамоти від Української Асоціації Сертифікованих Бухгалтерів та Аудиторів.