У ХПІ відбувся особливий випуск магістрів – 2019

30 травня у Палаці студентів Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» відбувся урочистий випускний вечір. Дипломи про закінчення НТУ «ХПІ» отримали майже 160 студентів-магістрів. Кожен третій випускник ХПІ закінчив виш з «червоним дипломом».

Гостей святкового заходу привітав ректор НТУ «ХПІ», доктор технічних наук, член-кореспондент НАНУ, професор Євген Сокол. «Дорогі наші студенти, їхні батьки, викладачі! Сьогодні особливе свято — випуск магістрів, які навчалися за програмою 1 рік 9 місяців. Це невелика кількість людей — 158 студентів, які є елітою Харківського політехнічного інституту. Ми радіємо з того, що наші діти стали справжніми фахівцями. Вони — надія і майбутнє нашого університету, адже всіх студентів ХПІ ми з задоволенням випускаємо в світ. Я впевнений, що вони будуть успішними в житті, кожен знайде свій шлях і свою професію».

Після відбулася церемонія вручення «червоних» дипломів кращим студентам-магістрам, яка пройшла за участю ректора ХПІ Євгена Сокола і проректора з науково-педагогічної роботи вишу Руслана Мігущенка.

На випускному вечорі творчі колективи Палацу студентів НТУ «ХПІ» подарували глядачам різноманітну концертну програму — вокальні, танцювальні, акробатичні номери, інше.

Також випускники Харківського Політеху поділилися своїми враженнями та планами на майбутнє.

«Великий приплив енергії. Навіть не віриться, що вже підійшло до завершення наше навчання. Шість довгих років. Зараз трошки сумно на душі, тому що врешті-решт саме з цим періодом пов’язані найбільш золоті роки. Наприклад, я відвідувала хореографічний колектив «Тріумф» протягом всіх шести років. Це був чудовий час», — розповіла студентка Навчально-наукового інституту механічної інженерії і транспорту ХПІ Олеся Афоніна. — «Наш університет дав основну базу, з якою можна відчувати себе спокійно в будь-якій країні світу, бути впевненим у своїх знання. Хочеться працювати за фахом, інженером-конструктором або інженером-механіком», — додала Олеся Афоніна.

«Я відчуваю гордість, що я закінчила найкращий університет в світі. Мені ХПІ дав дуже багато. Це школа життя. Ми її пройшли, і я щаслива. Я брала участь в інструментальному ансамблі «Отакої» — це давало мені можливість реалізувати себе, втілити мрії в реальність. Хочеться працювати інженером-механіком, але ще думаю вступати до аспірантури в ХПІ і в аспірантуру в Німеччині. Політех дає можливість навчатися в подвійній аспірантурі», — розповіла студентка Навчально-наукового інженерно-фізичного інституту ХПІ Ольга Суханова.

Більше світлин за посиланням.