Всі кольори вечірнього Харкова — в ХПІ

У науково-технічній бібліотеці НТУ «ХПІ» відкрилася виставка картин «Вечірній Харків». Її автор — харківський живописець, випускник ХПІ, член Національної Спілки художників України Микола Солом’яний. Гостями заходу були викладачі, студенти Політеху. Вони змогли не лише подивитися представлені роботи, а й поспілкуватися з художником.

Виставку можуть відвідати всі охочі до 1 вересня. Час роботи — з 9.30 до 16.45. Адреса: Науково-технічна бібліотека ХПІ (вул. Кирпичова, 2), 63 аудиторія (конференц-зал).

Відкриття виставки пройшло за участю автора, який представив свої картини. Серед спікерів заходу був і доцент кафедри етики, естетики та історії культури НТУ «ХПІ», етнограф, фольклорист, культуролог, мистецтвознавець Михайло Красиков.

«Я думаю, коли ми сьогодні підемо ввечері по Харкову, то побачимо трошки більше кольорів і відтінків, ніж бачили до сьогоднішнього дня. Тому що нам здається, що там один колір, а виявляється, що їх двадцять п’ять. Цим власне кажучи і відрізняється бачення художника від бачення людини. І я думаю, головне, що художник взагалі може подарувати глядачеві — це вміння дивитися і бачити. Дякую автору за те, що розширив цей діапазон кольорів», — сказав Михайло Красиков.

Довідка:

Микола Солом’яний — живописець, член Національної Спілки художників України. Народився в 1954 році в Луганській області. У 1979 році закінчив Харківський політехнічний інститут (зараз — Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут»). З 1979 по 1981 рік працював інженером-конструктором на підприємстві. У 1981 році вступив на перший курс Харківського художньо-промислового інституту. У 1984 році проходив стажування в м. Галле (НДР). У 1986 році отримав диплом з відзнакою про закінчення Харківського художньо-промислового інституту (зараз — Харківська державна академія дизайну і мистецтв). З 1986 по 1992 рік працював дизайнером в Харківській філії Всесоюзного науково-дослідного інституту технічної естетики. З 1992 по 2015 рік працював на посадах художника-конструктора, дизайнера, художника-оформлювача, а також художника-мультиплікатора на різних підприємствах і в організаціях Харкова. В даний час займається живописом. Працює в різних жанрах. Бере активну участь у всеукраїнських та міжнародних виставках.