Леоніду Тижненку — 80!

6 червня, святкує 80-річчя завідувач відділу науково-технічної інформації та патентно-ліцензійної роботи НТУ «ХПІ» Леонід Петрович Тижненко. За високі досягнення та особистий внесок в організацію наукової роботи він нагороджений вищою нагородою Міністерства освіти і науки України — нагрудним знаком «За наукові досягнення», а також Почесними грамотами Міністерства освіти і науки України та Президії Академії педагогічних наук України, Грамотами та Подяками обласної та міської Харківської адміністрації, золотою та срібною медаллю ВДНГ СРСР і багатьма іншими.

Леонід Петрович Тижненко — яскравий приклад широко ерудованої людини, що володіє ґрунтовними знаннями, дивовижною працездатністю, завзяттям в досягненні поставленої мети, загостреним почуттям обов’язку і відповідальності, а також прекрасними людськими якостями. Він гідно підтримує добру славу про випускників університету як висококваліфікований фахівець, який постійно знаходиться в творчому пошуку, глибоко вникає в суть розв’язуваних проблем.

Все своє життя Леонід Петрович залишається справжнім патріотом і надійною опорою Харківського Політеху. Він докладає багато зусиль і енергії просуванню результатів наукової діяльності університету. За його безпосередньої участі ХПІ отримав безліч нагород на різних наукових і освітніх форумах як в Україні, так і за її межами. Леонід Петрович — талановитий керівник, готовий завжди поділитися своїм багатим досвідом з колегами, співробітниками університету.

 Бажаємо ювіляру міцного здоров’я, особистого щастя, великих творчих успіхів!

З повагою, ректорат, співробітники університету, колектив науково-дослідної частини НТУ «ХПІ».

Довідка:

Леонід Петрович Тижненко в 1967 році закінчив кафедру паровозобудування Харківського політехнічного інституту і отримав диплом інженера-механіка. Відразу після закінчення вишу працював старшим інженером студентського проектно-конструкторського бюро ХПІ, а в 1968 році очолив його. З 1970 року Леонід Петрович керує відділом науково-технічної інформації, а з 2003 — відділом науково-технічної інформації і патентно-ліцензійної роботи НТУ «ХПІ».