НТУ «ХПІ» & ТашГТУ — На старті співпраці!

Делегація НТУ «ХПІ» відвідала Узбекистан. В рамках візиту відбулася зустріч з керівництвом Ташкентського державного технічного університету імені Іслама Карімова (ТашГТУ), а також представниками провідної фірми Inside-A, яка займається залученням узбецької молоді до навчання в ХПІ. Мета поїздки — проведення переговорів з питань встановлення двостороннього співробітництва в сфері освіти і науки, реалізація та проведення спільних освітніх програм (в тому числі — подвійних дипломів для бакалаврів і магістрів), організація спільних наукових досліджень, подвійне керівництво аспірантськими роботами, консультування докторських дисертацій.

Українську сторону представляли два проректора НТУ «ХПІ»: Магомедємін Гасанов і Олександр Труш, їх помічник по роботі з іноземними студентами Іссам Шахін, а також керівник економічної секції Посольства України в Республіці Узбекистан Юлія Колінко.

Їх зустрічали проректори ТашГТУ: Оріпжон Заріпов, Улугбек Маннанов, директор Узбецько-Японського інноваційного центру молоді Еркін Халтурсунов, декан Машинобудівного факультету Жасур Сафаров, декан Механічного факультету Дороб Бердієв та інші.

Було запропоновано провести детальне вивчення можливих напрямів співпраці, визначення факультетів, кафедр і конкретних контактних осіб для підготовки проектів Угод і Дорожніх карт.

Українська сторона передала особисте запрошення ректора НТУ «ХПІ» професора Євгена Сокола ректору ТашГТУ професору Садрітдіну Турабджанову відвідати харківський Політех найближчим часом з метою підписання угоди про співпрацю.

Також делегація НТУ «ХПІ» провела переговори з представниками компанії Inside-A, яка займається залученням узбецької молоді до навчання в харківському виші. Завдяки співпраці з цією фірмою, в ХПІ з’явилися перші 29 студентів з Узбекистану. За словами проректора Еміна Гасанова, була досягнута домовленість, що в новому навчальному році в харківському університеті навчатимуться ще сімдесят студентів з цієї східної країни. Крім того, відбулася зустріч представників НТУ «ХПІ» з батьками узбецьких студентів, які навчаються у харківському виші — їм розповіли про переваги та особливості навчання в ХПІ, високу якість освітніх послуг, відповіли на питання, які їх цікавили.

Слід зазначити, що крім робочих зустрічей для делегації ХПІ, яка знаходилась з візитом в Ташкенті, була підготовлена ​​велика екскурсійна програма. Місто, яке називають «зіркою Сходу», залишило найяскравіші та позитивні враження у політехніків.