Колектив ХПІ підкорив міжнародний фестиваль мистецтв

Народний ансамбль танцю «Україна» Палацу студентів НТУ «ХПІ» взяв участь у Міжнародному фестивалі-конкурсі мистецтв «Золоте руно», який проходив в Грузії. Програма фестивалю передбачала конкурси в 5-ти номінаціях: хореографія, вокал, театральний, цирковий та інструментальний жанри. Представники ХПІ брали участь у хореографічній номінації, де змагалися одинадцять колективів з України та Грузії. За підсумками конкурсу Народний ансамбль танцю «Україна» харківського Політеху завоював Гран-прі фестивалю.

Міжнародний конкурс «Золоте руно» відбувся в червні в грузинському місті Кобулеті. Мета фестивалю — інтернаціональний обмін творчими досягненнями, стимулювання, активізація дитячої та юнацької творчості. За тиждень учасники фестивалю продемонстрували майже півсотні творчих номерів в 5-ти номінаціях (хореографія, вокал, театральний, цирковий і інструментальний жанри), двадцять п’ять з них — хореографічні. За підсумками конкурсу в кожній секції (враховуючи вікові категорії) визначали лауреатів I, II, III ступеня, а найголовніша нагорода — Гран-прі фестивалю. Її отримав колектив Харківського політехнічного інституту — Народний ансамбль танцю «Україна» Палацу студентів НТУ «ХПІ».

«Наш ансамбль мав можливість представити свою творчість на міжнародному рівні і журі фестивалю оцінило нас найвищою нагородою — Гран-прі фестивалю! Перемогу ми привезли у скарбничку нагород нашого ХПІ, довівши в черговий раз, що Політех вміє танцювати!», — сказала керівник Народного ансамблю танцю «Україна» Катерина Смирнова-Мірошниченко.