Студентка ХПІ закінчила Академію волонтерства

Студентка кафедри туризму і готельно-ресторанного бізнесу НТУ «ХПІ» Катерина Третякова взяла участь у проєкті «Кременчуцька академія волонтерства», за підсумками якого отримала сертифікат. Вона пройшла курс семінарів-тренінгів із соціальних напрямів — розвитку лідерських та волонтерських навичок, а також навчилася надавати первинну медичну допомогу та ін. Всього учасниками стали тридцять школярів та студентів.

Протягом місяця активна молодь виконувала різноманітні практичні завдання. Загалом навчання складалося з дев’яти блоків, що були присвячені ековолонтерству, допомозі літнім людям, роботі з тваринами тощо. Так, хлопці та дівчата пройшли курс семінарів-тренінгів із соціально важливих напрямів з метою розвитку лідерських та волонтерських навичок, оволоділи знаннями для надання первинної медичної допомоги, залучалися до громадської діяльності міста, знайомилися з активістами молодіжного та волонтерського руху Кременчука. До того ж учасники мали виконати свої проєкти, реалізувавши їх від ідеї до фінального результату.

За підсумками проєкту відбулося вручення сертифікатів за участю міського голови Кременчука Віталія Малецького та народного депутата України Олексія Мовчана.

Студентка ХПІ Катерина Третякова навчається за програмою «Туристичний бізнес» (група БЕМ-1422), зараз мешкає у Кременчуці (Полтавська область). Дівчина є старостою академічної групи, має відмінні успіхи в навчанні, бере участь у студентських олімпіадах та конкурсах наукових праць, а також має авторитет та повагу серед студентів та викладачів. Крім того, Катерина завжди готова допомогти та із задоволенням долучається до активістської діяльності, зазначають її викладачі.

Довідка:

Програма «Кременчуцька академія волонтерства» тривала з 28 лютого до 30 березня. Організатори: Молодіжний парламент Кременчука, Кременчуцький міський комітет молодіжних організацій, управління молоді та спорту Кременчуцької міськради Кременчуцького району Полтавської області за підтримки міської влади.

Мета програми — навчання молоді основ волонтерства, мотивування до участі у житті суспільства та громадянської активності; реалізація локальних проєктів за основними соціальними напрямами, окреслених програмою; підготовка команди волонтерів, здатних самостійно створювати та реалізувати різноманітні програми та проєкти, спрямовані на створення громадянського суспільства.