У ХПІ — українське «срібло» світового рейтингу

НТУ «Харківський політехнічний інститут» вперше увійшов до щорічного світового рейтингу дослідницьких університетів THE World University Rankings 2020 від британського агентства Times Higher Education. Харківський Політех став одним з двох технічних вишів України, які потрапили до цього престижного світового рейтингу, зайнявши позицію 1001+. Всього в рейтингу представлено майже 1400 університетів з 92-ти країн світу. Презентація результатів рейтингу відбулася 11 вересня на Всесвітньому академічному саміті в Цюріху.

Рейтинг українських вишів THE World University Rankings 2020 виглядає так:

місце 801-1000 — Національний університет «Львівська політехніка»,

місце 1001+ — Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут»,

— Львівський національний університет ім. І. Франка,

— Сумський державний університет,

— Київський національний університет ім. Т. Шевченка,

— Харківський національний університет ім. В. Каразіна.

Відзначимо, що перша п’ятірка світового рейтингу складається з американських і британських вишів. Так, World University Rankings 2020 очолив Оксфордський університет, далі йдуть: Каліфорнійський технологічний інститут, Кембриджський університет, Стенфордський університет і Массачусетський технологічний інститут.

Довідка:

Times Higher Education World University Ranking 2020 року всесвітній рейтинг університетів, який включає майже 1400 університетів з 92-х країн. Він є найбільшим і різноманітним рейтингом вишів на сьогоднішній день і вважається одним з найавторитетніших в світі, поряд з Шанхайським рейтингом і рейтингом QS. У таблиці критеріїв оцінювання — 13 показників, які вимірюють ефективність роботи установи в галузі викладання, досліджень, передачі знань і міжнародних перспектив. Незалежний аудит рейтингу забезпечений компанією PricewaterhouseCoopers.