ХПІ взяв участь в міжнародних тренінгах

Вчені факультету Комп’ютерних та інформаційних технологій НТУ «ХПІ» взяли участь в міжнародних тренінгах, які проходили в Політехнічному університеті Бухареста (UPB, Румунія). Мета підвищення кваліфікації викладачів в галузі цифрової грамотності та обмін досвідом із зарубіжними колегами.

Тренінги відбулися з 9 по 12 вересня 2019 року в рамках проекту Erasmus+ «dComFra — Digital competence framework for Ukrainian teachers and other citizens». В них взяв участь науковий колектив кафедри «Системи інформації» НТУ «ХПІ», в складі професора Віталія Бреславця, доцента Ганни Заволодько та аспірантки Юлії Бреславець.

Вчені ХПІ відвідали лабораторії машинного навчання і розробки штучного інтелекту, ознайомилися з сучасними технологіями роботизації, біомедицини, роботою електронних мікроскопів.

Також викладачі Політеху поспілкувалися з автором системи електронних книг Румунії, представниками навчальної платформи Moodle та з творцем захищеної хмарної системи зберігання даних.

Довідка:

Erasmus+ «dComFra – Digital competence framework for Ukrainian teachers and other citizens» (598236-EPP-1-2018-1-LT-EPPKA2-CBHE-SP) — проект, мета якого створити і представити ефективну мережу Української Національної цифрової коаліції, що базується на українських вишах, профільних асоціаціях, державних і бізнес структурах.