Представниця ХПІ бере участь в американській програмі розвитку стартапів

Старший викладач кафедри зварювання, к.т.н. Альона Глушко з 14 жовтня по 22 листопада  бере участь у GIST Business Incubation (Global Innovations through Science and Technology), що проводиться в США.  Вона представляє там результат роботи команди політехніків: стартап iCardy – розробку інноваційного медичного приладу, який може виявити фібриляцію передсердь (миготливу аритмію) з точністю понад 99,9%.

GIST Business Incubation – це нова ініціатива Державного департаменту США, за підтримки неприбуткової організації VentureWell, спрямована на підприємців та стартапи з країн, що розвиваються.  Програма підтримує наукові та інноваційні технологічні проекти, що прагнуть вийти на американський ринок. Відбір пройшли 29 стартапів з усього світу. Участь у програмі передбачає вдосконалення бізнес-ідеї, пошук ринків збуту, навчання представника команди маркетингу, основам фінансування стартапів, міжнародному патентознавству, комунікаціям, командній роботі.

Альона Глушко пройшла відбір, співбесіду і як представник перспективного інноваційного проекту, створеного науковцями, отримала можливість відвідати США.  Перша частина її візиту проходить в одному з кращих світових центрів інновацій Center for Entrepreneurial Innovation (Фінікс, Арізона). Друга частина програми – в столиці США, Вашингтоні.

Довідка

iCardy – стартап в галузі медичної електроніки, що створюється командою науковців НТУ «ХПІ».

В команду iCardy входять:

CEO (chief executive officer) – директор ННІ Енергетики, електроніки та електромеханіки НТУ «ХПІ», д.т.н., професор Роман Томашевський;

Співзасновники:

  • ректор НТУ «ХПІ», член-кореспондент Національної академії наук України, лауреат Державної премії в галузі науки і техніки, д.т.н., професор Євген Сокол;
  • професор кафедри промислової та біомедичної електроніки, д.т.н. Павло Щапов;
  • доцент кафедри промислової та біомедичної електроніки, к.т.н. Михайло Шишкін;

CTO (chief technology officer) – доцент кафедри промислової та біомедичної електроніки, к.т.н. Вячеслав Куліченко;  

CCO (chief communication officer) – старший викладач кафедри зварювання, к.т.н. Альона Глушко;

CMO (chief marketing officer) – диспетчер ННІ Енергетики, електроніки та електромеханіки Оксана Севрюкова.

Результат їхньої роботи – медичний пристрій, який може з точністю понад 99,9% виявити фібриляцію передсердь (миготливу аритмію), яка належить до найпоширеніших порушень ритму серця. Пристрій працює цілодобово, без інтернету, і може надсилати сповіщення про проблему пацієнту, лікарям або членам родини пацієнта.