В ХПІ стартує STEM-школа для вчителів

28 жовтня, в понеділок, в НТУ «Харківський політехнічний інститут» відбудеться церемонія відкриття пілотного проекту ХПІ — першої інтенсивної школи для вчителів «STEMCamp for educators». Учасниками стануть вчителі природничих наук, а також їхні учні-старшокласники з шести регіонів України (Харківська, Луганська, Миколаївська, Дніпропетровська, Донецька, Одеська область). Це — 18 команд з напрямів фізики, хімії, математики та інформатики. Протягом п’яти днів (28.10 — 01.11) вчителі та школярі пройдуть ряд тренінгів — інтерактивні лекції, семінари, лабораторні практикуми, майстер-класи, оволодіють методами проектної роботи Hands on science, реалізують власний проект і візьмуть участь в науковому челленджі. За підсумками STEM-школи вчителі отримають сертифікати про підвищення кваліфікації.

Церемонія відкриття STEMCamp for educators пройде за участю представників Харківської облдержадміністрації, керівництва НТУ «ХПІ», представників Ради молодих вчених вишу, викладачів і студентів ХПІ, інших гостей.

Місце проведення: НТУ «ХПІ» (вул. Кирпичова, 2), головний (ректорський) корпус, 2 поверх, ауд. 12.

Час: 11:00.

Організатори — Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут», ГО «Об’єднання молодих вчених НТУ «ХПІ» за підтримки Посольства США в Україні, КЗ Вищої освіти «Дніпровська академія неперервної освіти» Дніпропетровської обласної ради.

Проект STEMCamp for educators — це серія інтерактивних заходів для вчителів природничих наук (математики, фізики, хімії та інформатики), мета яких — навчання STEM-методикам для роботи зі старшокласниками в школі. Учасники познайомляться з українськими і зарубіжними практиками STEM-освіти, розширять коло комунікації, реалізують командні STEM-проекти, попрацюють зі студентами і молодими вченими ХПІ. А школярі, які створять команди з вчителями, зможуть зануритися в студентське життя НТУ «ХПІ», поліпшити розуміння різних технічних спеціальностей, більш усвідомлено підходити до вибору подальшої професії.

Участь в проекті — безкоштовна. По завершенню навчання всі учасники отримають сертифікати про участь, а вчителі — сертифікати підвищення кваліфікації (0,5 ЄКТС) від КЗ Вищої освіти «Дніпровська академія неперервної освіти» Дніпропетровської обласної ради та НТУ «Харківський політехнічний інститут».

Офіційна сторінка STEM-школи в Facebook: http://www.facebook.com/STEMcampschool/

Довідка:

Абревіатура STEM розшифровується як «Science, Technology, Engineering and Mathematics» — наука, технологія, інженерія і математика. Ці напрями лежать в основі цієї методики освіти. При цьому дані дисципліни вивчаються не окремо, як зазвичай, а в комплексі. Велике значення має практичне застосування отриманих знань. Дитина не просто знайомиться з новими напрямами розвитку точних наук та інженерії, а вчиться реалізовувати вивчене на практиці.