У ХПІ зросла кількість турецьких студентів

У навчальному році 2019/20 в НТУ «Харківський політехнічний інститут» стало більше студентів з Туреччини. Завдяки співпраці міжнародного факультету Політеху з турецьким компаніями BATI AKDENIZ та ATLAS PRIVATE EDUCATIONAL SERVICES, більше 150-ти турецьких студентів вступили на різні інженерні спеціальності ХПІ і на курси довузівської підготовки. Прийом студентів за програмами довузівської підготовки триватиме до 1 лютого 2020 року.

Так, понад сімдесят студентів з Туреччини вже почали заняття в НТУ «ХПІ» на кафедрах вишу. Серед найбільш популярних спеціальностей: інженерія програмного забезпечення, комп’ютерна інженерія, електроенергетика, електротехніка та електромеханіка, прикладна механіка і психологія. Половина турецьких першокурсників обрали навчання англійською мовою.

Також понад вісімдесят турецьких юнаків і дівчат почали навчання на англійській і російській мовах за програмами довузівської підготовки, щоб в наступному році продовжити навчання в НТУ «ХПІ» на основних кафедрах вишу.

Варто відзначити, що згідно з рейтингом Українського державного центру міжнародної освіти (УДЦМО), НТУ «ХПІ» став другим вишем країни, найбільш затребуваним серед іноземних абітурієнтів.

Крім навчання, студенти-іноземці Політеху активно беруть участь в житті університету, організовують різні заходи і свята, такі як День науки, Фестиваль дружби, міжвузівські наукові конференції та інші.

Так, 29 жовтня, кафедра природничих наук факультету міжнародної освіти НТУ «ХПІ» урочисто привітала турецьких студентів Політеху з їхнім національним святом — Днем Республіки.

Довідка:

У квітні 2019 р. проректор ХПІ Геннадій Хрипунов відвідав Стамбул і зустрівся з керівниками турецьких компаній BATI AKDENIZ та ATLAS PRIVATE EDUCATIONAL SERVICES. В ході зустрічей були зроблені нові кроки для розширення співробітництва та представлені умови, які пропонує НТУ «ХПІ», для отримання якісної освіти та гідних умов проживання для турецьких студентів. На додаток до російської та української мов, виш також забезпечує навчання англійською мовою за деякими програмами бакалаврату та магістратури.