Всесвітній день науки з іноземними студентами Політеху

На факультеті міжнародної освіти НТУ «ХПІ» 12 листопада 2019 року відбувся щорічний Круглий стіл, присвячений Всесвітньому дню науки для миру і розвитку. У заході взяли участь іноземні студенти, які займаються науково-дослідницькою роботою в ХПІ, випускники-іноземці та викладачі вишу. Під час Круглого столу обговорювалися проблеми активного залучення іноземних студентів до наукової діяльності, питання надання практичної допомоги студентам довузівського етапу навчання у виборі майбутніх спеціальностей, вступ до аспірантури та багато іншого.

В роботі Круглого столу взяли участь: аспірант кафедри технології машинобудування і металорізальних верстатів Чжівень Хоу (Китай), аспірант кафедри менеджменту та оподаткування Мохаммад Нехме (Ліван), аспірант кафедри обчислювальної техніки та програмування Мохамад Фахес (Ліван), студент IV курсу Навчально-наукового інституту хімічних технологій та інженерії НТУ «ХПІ» Ельдіб Абдельрахман (Єгипет), а також студенти довузівської підготовки Лара Шахін (Ліван) і Мерт Озгер (Туреччина). Вони виступили з доповідями про свою наукову роботу і навчання в ХПІ, розповіли про розвиток науки в своїх країнах та в Україні, а також поділилися планами щодо майбутньої наукової роботи в аспірантурі НТУ «ХПІ».

Заступник декана факультету міжнародної освіти Політеху доцент Анна Дроздова привітала учасників Круглого столу і побажала їм успішного навчання та наукових досягнень.

Гостями заходу стали студенти та викладачі ХПІ, серед яких: заступник директора з наукової роботи Навчально-наукового Інституту економіки, менеджменту і міжнародного бізнесу професор Діана Райко; професор кафедри технології машинобудування і металорізальних верстатів доктор технічних наук Геннадій Хавін; доцент кафедри педагогіки і психології управління соціальними системами ім. академіка Зязюна кандидат психологічних наук Анастасія Книш. У своїх виступах вони розповіли про останні наукові досягнення НТУ «ХПІ» та внесли пропозиції щодо проблеми підвищення наукового і освітнього рівня студентів-іноземців, а також залучення їх до наукової діяльності.

Організатор заходу — кафедра природничих наук факультету міжнародної освіти НТУ «ХПІ». Також активну участь в організації та проведенні заходу взяв випускник Політеху, помічник проректора в роботі з іноземними студентами з країн Близького Сходу доктор Іссам Шахін.

Довідка:

Всесвітній день науки для миру і розвитку відзначається щорічно 10 листопада по всьому світу. Свято з’явилося в 2001 році. Засновник цього дня — спеціалізована установа Організації Об’єднаних Націй з питань освіти, науки і культури UNESCO. Головна мета свята — встановлення тісних зв’язків між вченими всіх країн і спільне рішення проблем людства. Відзначимо, що вперше в рамках святкування UNESCO Всесвітнього дня науки для миру та розвитку в спорткомплексі ХПІ 17 листопада (початок — 10.00.) відбудеться День відкритих дверей та Фестиваль науки «Science is FUN». Івент ХПІ — один з п’яти заходів UNESCO, запланованих в різних країнах світу: Індонезії, Італії, Люксембурзі, Тунісі. Українську локацію міжнародної організації представить НТУ «ХПІ».