Професор ХПІ прочитав курс лекцій в Лодзькому технічному університеті

Завідувач кафедри стратегічного управління НТУ «ХПІ» професор Ігор Кононенко в рамках європейської програми мобільності Erasmus+ прочитав лекції для студентів Лодзького технічного університету (Польща). Серед основних тем курсу — управління портфелями проектів в IT-компаніях, інтеграція стратегічного управління, інші. Студенти також змогли скористатися мобільним додатком для вибору методології управління проектом, який розробили викладачі ХПІ. Крім того, Ігор Кононенко провів ряд зустрічей з координаторами різних напрямів роботи польського університету, вченими інших вишів.

Слухачами лекцій професора ХПІ Ігоря Кононенка стали студенти-бакалаври та студенти-магістри польського вишу. Лекції були присвячені формуванню ефективних методологій управління портфелями проектів в IT-компаніях, інтеграції стратегічного управління, управління портфелями і окремими проектами. На додаток до теорії, студентам представили мобільний додаток, за допомогою якого вони могли обрати методологію управління конкретним IT-проектом. Додаток розробили Ігор Кононенко, Дмитро Прочухан, Світлана Луценко в НТУ «ХПІ».

В рамках перебування в ЛТУ Ігор Кононенко зміг ознайомитися з особливостями організації навчального процесу в університеті, технологіями викладання для майбутніх IT-фахівців. Крім того, він зустрівся з представниками підрозділів Лодзького технічного університету для обговорення планів подальшої роботи. Зокрема — координатором програми Erasmus+ з комп’ютерних наук, начальником відділу IT-освіти Інституту інформаційних технологій ЛТУ Анетою Понішевскою-Марандой (Aneta Poniszewska-Maranda) і координатором освітніх проектів Центру міжнародного співробітництва ЛТУ Малгорзатою Світ (Malgorzata Świt). Також професор ХПІ Ігор Кононенко провів переговори з відомим науковцем, представницею Віденського університету (University of Vienna) і Університету Коменського в Братиславі (Comenius University in Bratislava), професоркою Наталією Кривінською (Natalia Kryvinska). Тема — обговорення співпраці в галузі створення інформаційних технологій в стратегічному управлінні, управлінні портфелями і проектами.

Надалі планується участь аспірантів і студентів НТУ «ХПІ» в програмі мобільності з Лодзьким технічним університетом. Візит до Лодзького технічного університету (ЛТУ) відбувся 25-29 листопада 2019 року.

Нагадаємо, навесні 2019 р. зав. кафедри стратегічного управління НТУ «ХПІ», професор Ігор Кононенко був запрошеним лектором до великого польського університету WSB (Wyższe Szkoły Bankowe).

Довідка:

Лодзький технічний університет (Politechnika Łódzka) — вищий технічний навчальний заклад, розташований в місті Лодзь (Польща). Університет засновано в 1945 році. На сьогоднішній день до його складу входять 9 факультетів — машинобудівний; електротехніки, електроніки та комп’ютерної інженерії; хімічний; технологій матеріалів, текстильної справи і дизайну; біотехнологій та харчових наук; цивільного будівництва, архітектури та охорони навколишнього середовища; технічної фізики, інформаційних технологій і прикладної математики; менеджменту і технологій виробництва; технологічної та екологічної інженерії, де навчаються майже 15000 студентів.