В ХПІ відбулося засідання Наглядової ради вишу

12 грудня в НТУ «Харківський політехнічний інститут» відбулося третє засідання Наглядової ради вишу. Ректор ХПІ професор Євген Сокол представив доповідь про підсумки 2018-2019 навчального року, розповів про цілі та завдання на наступний рік.

Обговорювалися питання, пов’язані з поліпшенням навчального процесу, трансформацією інженерної освіти, роботою вчених вишу, залученням абітурієнтів, інші. Ректор Євген Сокол відзначив високі позиції ХПІ в рейтингах України та світу, розповів про участь університету в пілотному проекті Міністерства освіти і науки України щодо дуальної формі навчання, впровадження концепції CDIO на кафедрі комп’ютерної математики та аналізу даних (паралельно з вивченням фундаментальних і спеціальних дисциплін команди студентів вже з 1 курсу виконують проекти з вирішення реальних завдань для досягнення конкретного практичного результату), про участь студентів-айтішників Політеху, які навчаються за унікальною програмою Innovation Campus ХПІ, у відбірковому марафоні на базі UNIT Factory Kharkiv, та інші досягнення.

Ректор Євген Сокол окреслив концепцію розвитку ХПІ на майбутній рік. Серед основних планів — продовження модернізації лабораторії кафедри фізики, розвиток Парку науки і техніки НТУ «ХПІ» STEAMPARK, заснування Наукового ліцею за участю НТУ «ХПІ», створення на базі Політеху STEM Hub, який би об’єднав технічні виші, технікуми і бізнес-структури, а також розвиток різних напрямків в сфері науки ХПІ, інше.

Як зазначив голова Північно-Східного наукового центру НАН України, заступник Голови наглядової ради НТУ «ХПІ» Володимир Семиноженко, Наглядова рада харківського Політеху — одна з кращих в Україні, оскільки «ефективно виконує свої функції, об’єднуючи бізнес, науку, освіту і промисловість». За його словами, це обумовлено тим, що до її складу входять не лише представники наукової спільноти, а й — реального сектора економіки, законодавці.

Довідка:

Наглядова рада НТУ «ХПІ» сформована в липні 2017 року, щоб створити умови для вирішення поточних і перспективних завдань розвитку вишу з метою підвищення рівня розвитку вітчизняної освіти та інтеграції до світової освітньої системи.

До складу наглядової ради ХПІ увійшли відомі представники від державних організацій, діячі промисловості, бізнесу, освіти, науки, які не є співробітникам університету і мають високі професійні досягнення в сфері освіти і науки, користуються значною довірою в своїх освітніх, наукових, професійних, творчих колективах, громадських організаціях. Очолює наглядову раду ХПІ перший віце-президент Українського союзу промисловців і підприємців, засновник K.Fund Василь Хмельницький.