Японські IT-компанії зацікавилися ХПІ

НТУ «ХПІ» відвідала делегація з Японії — представники кількох компаній IT-галузі. Вони зустрілися з ректором ХПІ Євгеном Соколом і керівництвом IT-факультетів вишу. Мета — ознайомлення з ХПІ, обговорення співпраці у сфері працевлаштування випускників Політеху, надання практики та стажувань студентам IT-напрямів.

На зустрічі НТУ «ХПІ» представляли: ректор вишу Євген Сокол, директор Навчально-наукового інженерно-фізичного інституту Олексій Ларін і його заступник Володимир Мєтєльов, декан факультету комп’ютерних наук і програмної інженерії Максим Малько, декан факультету комп’ютерних та інформаційних технологій Максим Главчев.

В ході переговорів представники японських компаній «Mynavi Global Corporation» — виконавчий директор компанії Motoki Yuzuriha і представник відділу бізнес-стратегії компанії Shutaro Okamoto, виконавчий директор «AGO-RA IT Consulting» Hiroshi Shibata висловили зацікавленість у співпраці з ХПІ. Зокрема, мова йшла про надання студентам можливості проходити оплачувану практику в IT компаніях Японії, впровадження програм дуальної освіти, працевлаштування випускників Харківського Політеху в IT компаніях Японії.

Нагадаємо, в НТУ «ХПІ» працюють безкоштовні заняття з японської мови для студентів 4 – 6-го курсів ХПІ, які навчаються за IT-спеціальностями. Вони стартували в 2017 році за результатами візиту до вишу японської делегації.