У ХПІ вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні

20 лютого в Україні відзначають День пам’яті Героїв Небесної Сотні. НТУ «ХПІ» проводить ряд пам’ятних заходів, присвячених 6-й річниці трагічних подій Революції гідності та Дню пам’яті Героїв Небесної Сотні. Перший захід відбувся сьогодні, 19 лютого, в Музеї історії ХПІ, а учасниками стали студенти кафедри «Електричні станції» Навчально-наукового інституту енергетики, електроніки та електромеханіки ХПІ.

Під час візиту до Музею історії харківського Політеху студенти змогли подивитися підготовлену виставку, присвячену харків’янам-Героям Небесної Сотні: Владиславу Зубенку, Євгену Котляру та Юрію Паращуку, які посмертно стали Героями України. На зустрічі був присутній також вчений секретар вишу, професор кафедри обчислювальної техніки та програмування ХПІ Олександр Заковоротний. Він поспілкувався зі студентами та наголосив на важливості таких заходів: «Потрібно вивчати історію, розуміти її уроки, і наслідки тих чи інших подій. Ось вже шість років минуло з тієї трагічної дати. Важливо пам’ятати і не допускати подібного в майбутньому». Він також побажав студентам розвиватися і не упускати тих можливостей, які надає їм виш: «Вчіться все життя, отримуйте інформацію, розвивайтеся, щоб вирости як особистості. Беріть участь у всіляких проектах, які пропонує ХПІ та розвивайтеся в усіх напрямках».

Крім того, директор музею Ганна Бистріченко провела для гостей екскурсію в музеї, розповівши про важливі періоди розвитку Харківського Політеху, його вчених і розробки. Студенти змогли подивитися різні історичні експонати.

Довідка:

День пам’яті Героїв Небесної Сотні відзначають щорічно 20 лютого. Він встановлений указом Президента України Петра Порошенка № 69/2015 «Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні» від 11 лютого 2015 р. «з метою увічнення великої людської, громадянської та національної відваги і самовідданості, сили духу і стійкості людей, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року — лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України».