Команда ХПІ — переможець HACKATHON

Підбито підсумки шестиденного HACKATHON, мета якого — підвищення і поліпшення навичок студентів в сфері програмування. Його учасниками стали 30 осіб з чотирьох харківських вишів: НТУ «ХПІ», ХНУ ім. В.Н. Каразіна, ХАІ, ХНУРЕ, а також Харківського радіотехнічного коледжу. За результатами презентації робіт, команда політехніків «Fsociety» посіла перше місце. Організатор івенту: ОСС «Студентський Альянс» НТУ «ХПІ» за підтримки UNIT.City.Kharkiv.

Протягом шести днів учасники (6 команд по 5 осіб) проходили серію тренінгів на різні теми: «Desing», «Командна робота», «IT в реальному житті», «Як створити свій проект?». Потім на майданчику UNIT.City.Kharkiv команди писали коди для створення застосунків і презентували свої проекти.

Переможцем HACKATHON стала команда Національного технічного університету «ХПІ» «Fsociety», яка представила прототип застосунку для старост і викладачів, де можна відмічати відвідуваність студента на заняттях (присутність і відсутність на парах), а також розміщувати розклад та індивідуальні завдання. Учасники «Fsociety»: студенти факультету комп’ютерних наук і програмної інженерії Єлизавета Власенко (група КН-М319б), Максим Ламтюгов (група КН-318а), а також студент факультету комп’ютерних та інформаційних технологій Михайло Васильєв (група КІТ-318). Куратори — студентки Марія Куркуріна (група СГТ-219а) та Ірина Болюх (група БЕМ-919д).

Переможців визначали засновники проекту, а також фахівці в галузі IT. Організатори зазначають, що представлені ідеї були високого рівня, і студенти планують в майбутньому втілити їх в життя.

Всі учасники отримали спеціальні бонуси від партнерів HACKATHON, серед яких знижки на навчання в Ukranian IT School, багато іншого.

Довідка: HACKATHON відбувся з 10 по 15 березня 2020 року.