ХПІ вперше організував всеукраїнську нараду в онлайн форматі

Близько тридцяти представників МОН та вишів України стали учасниками дистанційного засідання президії Ради проректорів з наукової роботи та директорів наукових установ. Модератором заходу виступив заступник голови президії Ради проректорів з наукової роботи, в.о. ректора НТУ «ХПІ» Андрій Марченко, який за підсумками засідання був призначений виконуючим обов’язки голови Ради.

Вступне слово виголосив перший заступник Міністра освіти і науки України Юрій Полюхович. Він також представив учасникам дистанційної наради нову колегу — Юлію Безвершенко, яка нещодавно посіла пост Генерального директора директорату науки та інновацій МОН України. Вона виступила з коротким зверненням до проректорів університетів, в якому окреслила основні пріоритети уряду в науковій сфері.

Учасники онлайн засідання обговорили актуальні проблеми в українській науці, освіті та прийняли ряд рішень. Зокрема, обговорювалися питання, пов’язані з атестацією університетів, конкурсами наукових проектів, бюджетною тематикою, захистом кандидатських, докторських дисертацій і докторів філософії PhD. Особливо активну позицію демонстрували представники Київського національного університету ім. Т.Шевченка, НТУУ «КПІ ім. І. Сікорського», Національної металургійної академії України (м. Дніпро), Вінницького національного технічного університету, інші.

Засідання відбулося 28 квітня 2020 року.