ХПІ — учасник онлайн-екскурсії «Знайомство з роботою енергетиків»

Директор Навчально-наукового інституту енергетики, електроніки та електромеханіки НТУ «ХПІ» Роман Томашевський став одним із спікерів онлайн-екскурсії для харківських школярів «Знайомство з роботою енергетиків і профільного вишу з підготовки фахівців енергетичної галузі». Вона була реалізована спільно з АТ «Харківобленерго». Старшокласникам розповіли про енергетичну галузь та провели екскурсію по декільком відділам підприємства, презентували основні та актуальні напрями підготовки фахівців в ХПІ для енергетичної галузі, відповіли на всі питання, що цікавили школярів.

Учасниками півторагодинної онлайн-екскурсії стали десятикласники харківської спеціалізованої школи № 119. Вони побачили центральну диспетчерську службу і кол-центр підприємства «Харківобленерго», змогли поставити різноманітні питання про роботу енергетиків. Після цього директор Навчально-наукового інституту енергетики, електроніки та електромеханіки НТУ «ХПІ» Роман Томашевський презентував інститут, розповівши про пріоритетні напрями його діяльності, зокрема — підготовку висококваліфікованих кадрів для енергетичної галузі. Серед основних тем, які цікавили школярів — предмети для складання ЗНО, умови вступу до університету, які можливості надає ХПІ під час навчання, перспективи після його закінчення тощо.

Роман Томашевський зазначив, що такий формат заходів зараз актуальний і надає нові можливості для спілкування зі школярами: «Саме зараз, в період карантину майбутні абітурієнти позбавлені можливості особистого спілкування з представниками вишів. Такі онлайн заходи дозволяють використовувати демонстраційні матеріали, спілкуватися, відповідати на питання, що цікавлять школярів, у режимі реального часу. Ми дуже раді, що ця ініціатива надійшла від одного зі стейкхолдерів ХПІ — АТ «Харківобленерго», великого роботодавця для наших випускників. Адже майбутнім студентам вкрай важливо знати, де вони будуть проходити практику, де зможуть працювати відразу після закінчення вишу, і кар’єрні перспективи. Це був дуже цікавий і корисний досвід, який, без сумніву, матиме продовження».