ХПІ — перший в Харкові та третій в Україні за результатами конкурсу студентських робіт

В рамках тижня науки, НТУ «ХПІ» підбиває підсумки участі студентів в різних наукових конкурсах всеукраїнського і регіонального масштабу, а також у змаганнях студентських проектів. Харківські політехніки є активними учасниками таких заходів. Зокрема, за результатами проведення Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з природничих, технічних і гуманітарних наук у 2018/2019 навч. році переможцями стали 63 студенти ХПІ. Таким чином, в загальному заліку харківський Політех посів третє місце серед усіх українських вишів, і перше в Харківському регіоні.

Всеукраїнський конкурс проводився зі 130-ти галузей знань, спеціальностей та спеціалізацій на базі різних вишів України. Свої наукові роботи подали понад дев’ять з половиною тисяч українських студентів, 228 з них представляли ХПІ. За підсумки конкурсу шістдесят три студенти харківського Політеху отримали дипломи різних ступенів. 18 студентів вибороли «золото», 24 студенти — «срібло», і 21 студент — «бронзу». У загальному рейтингу цього конкурсу серед 253-х вищих навчальних закладів України НТУ «ХПІ» посідає третє місце, будучи лідером в Харківській області.

Крім того, студенти ХПІ стали переможцями міського конкурсу студентських проектів «Харків — місто молодіжних ініціатив» 2019 року. П’ять політехніків — призери в декількох категоріях, де зайняли два других місця і одне третє, отримавши подяки Харківського міського голови та грошові премії.

Студенти ХПІ активно залучаються до участі в науковій та інноваційній діяльності, оскільки це є важливим аспектом формування особистості майбутнього вченого, фахівця високої кваліфікації. З осені 2018 року в НТУ «ХПІ» реалізується освітньо-стипендіальна програма CIG R&D Lab від інвестиційної компанії Chernovetskyi Investment Group. За її умовами, учасники (студенти і молоді вчені ХПІ) отримують річну стипендію і експертну підтримку для розвитку своїх проектів. У фіналі, за результатами презентацій, кращі з них отримують інвестиції для подальшого розвитку. У першому сезоні (в 2019 році), переможцями стали дві команди студентів ХПІ.

Довідка:

Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт з природничих, технічних і гуманітарних наук, проводиться відповідно до затверджених наказів Міністерства освіти і науки України з метою пошуку обдарованої студентської молоді та створення умов для її творчого зростання, активізації науково-дослідної роботи студентів у вищих навчальних закладах.

Всеукраїнський конкурс проводився зі 130-ти галузей знань, спеціальностей та спеціалізацій на базі 98 вищих навчальних закладів. Галузевій конкурсній комісії було подано 8225 робіт від 9686-ти авторів з 260-ти вищих навчальних закладів. За підсумки конкурсу 2320 студентів нагороджені дипломами I-III ступеня.

Результати надані ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» (лист №22.1/10.322 від 07.02.2020 р.).