У ХПІ відбувся онлайн-захист дипломів англійською мовою

На кафедрі програмної інженерії та інформаційних технологій управління (ПІІТУ) харківського Політеху пройшов онлайн захист дипломних робіт магістрів. В умовах запровадженого на час карантину дистанційного навчання, захисти 9-ти претендентів на магістерський диплом харківського Політеху відбувалися в форматі відеоконференцій. Деякі зі студентів, які навчалися в англомовних групах, захищали свої роботи англійською мовою. Серед них — Єлизавета Чистополова, наукову роботу якої, крім фахівців з ХПІ, оцінювали професори Клагенфуртського університету.

Студентка спеціальності «Інформаційні системи та технології» кафедри ПІІТУ Єлизавета Чистополова — учасниця програми подвійних дипломів, за якою НТУ «ХПІ» підписав договір з університетом м. Клагенфурт (Австрія). Днями вона представила свою магістерську роботу, присвячену онтологічному підходу до результатів навчання комп’ютерним наукам. В екзаменаційну комісію, що оцінювала її дипломний проект, увійшли: науковий керівник дослідження з австрійської сторони професор Андреас Болліні, його колега професор Тільман Ройтер, завідувач кафедри ПІІТУ професор Михайло Годлевський, викладачі ХПІ. Єлизавета відповіла на всі питання та успішно захистила свою наукову роботу англійською мовою.

Подивитися захист Єлизавети Чистополової можна за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=eR2qSC1qvWs

Викладачі кафедри ПІІТУ НТУ «ХПІ» зазначають, що подібні онлайн захисти із залученням європейських колег кафедра проводить не вперше. У 2018 році студенти спеціальності «Інженерія програмного забезпечення» також представили свої дипломні проекти професорам Клагенфуртського університету, які спостерігали захист в режимі прямої трансляції.

Довідка: Дипломні роботи випускників-магістрів кафедри ПІІТУ НТУ «ХПІ» були присвячені розробці та дослідженню моделей або програмних компонент для різних сфер діяльності: системи управління навчанням, обробки маркетингової інформації, логістичної системи дистрибуції тощо.