У ХПІ стартував міжнародний форум з інженерії, що об’єднав 23 країни світу

Сьогодні, 10 червня, в онлайн форматі розпочала свою роботу III Міжнародна конференція «Конструювання, моделювання, виробництво: обмін інноваціями (DSMIE-2020)», яка вперше проходить в Харкові на базі НТУ «Харківський політехнічний інститут». Міжнародний форум об’єднав близько трьохсот представників різних українських університетів та промисловості з 23-х країн світу (Україна, Німеччина, Швеція, Португалія, Італія, Хорватія, Чехія, Польща, Словаччина, США, Англія, та ін.). Серед запрошених спікерів конференції — вчені зі світовим ім’ям в галузі інженерії з європейських університетів.

Відкриття конференції відбулося за участю в.о. ректора НТУ «ХПІ» Андрія Марченка: «Від імені харківських політехніків щиро вітаю учасників міжнародної наукової конференції DSMIE-2020. Ми вдячні нашим партнерам за величезну роботу, що була виконана, та підготовку до проведення цієї конференції. Для нас це дуже важливо і почесно, оскільки цього року Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут» відзначає своє 135-річчя. За ці роки в університеті склалися наукові школи і наукові традиції. Безумовно, механіка, машинобудування, інженерія — це дуже важливі аспекти розвитку цивілізації. І саме цим питанням буде присвячена конференція. Я бажаю всім учасникам форуму натхнення, нових знайомств, нових ідей і нових рішень!».

В рамках конференції заплановані виступи таких світових вчених: Ервін Рауч (Вільний університет Божен-Больцано, Італія), Дагмар Цаганова (Словацький технологічний університет, Словаччина), Матеуш Барщевськи (Познанський технологічний університет, Польща), Доменіко Гуіда (Університет Салерно, Італія), Арун Нагараджа (Університет Дуйсбург-Ессен, Німеччина), Алекс Енріх Праст (Лінчепінзький університет, Швеція).

Мета DSMIE-2020 року — просування і популяризація наукових основ виробництва, дослідження таких галузей, як технологія машинобудування, матеріалознавство, механіка і хімічна інженерія.

Учасники конференції націлені на визначення поточних викликів, а також майбутніх тенденцій, нових підходів до проектування, методів моделювання, використання автоматизованих систем, розробки програмного забезпечення для просування і популяризації досягнень науки у виробництві.

Трансляцію церемонії відкриття, а також пленарних і тематичних сесій можна переглянути за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=89HeEA_0xC4

Наступний день конференції — 11 червня 2020 р. (четвер). Трансляція тематичних сесій та церемонії закриття конференції DSMIE-2020 буде доступна за посиланням: https://youtu.be/RbT-dgeOkWs (час — з 9:00 до 13:00).

Довідка:

Міжнародна конференція з проектування, моделювання, виробництва DSMIE-2020 року — третій в Україні міжнародний форум для фундаментальних і прикладних досліджень та їх промислового впровадження у виробництво. Перша конференція відбулася в 2018 році в Сумах, друга — в 2019 році у Львові.

Організатори конференції DSMIE-2020: Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут», Сумський державний університет, Міжнародна асоціація технологічного розвитку та інновацій. Партнери форуму — Технічний університет м. Кошице (Словаччина), Технологічний університет м. Кельце (Польща), Західночеський університет (Чехія), Познанський технологічний університет (Польща), Асоціація просування інноваційних технологій «InnovativeFET» (Хорватія).

Робоча мова конференції — англійська.

Повнотекстові статті за матеріалами конференції публікуються в престижному міжнародному виданні Lecture Notes in Mechanical Engineering від видавництва Springer Nature (Швейцарія), яке індексується наукометричною базою даних Scopus.