ХПІ розробляє нові програми для навчання китайських студентів

Студенти з Китаю, які проходять навчання в ХПІ, подарували співробітникам факультету міжнародної освіти вишу тисячу масок і антисептик (16 літрів) для захисту від коронавірусної інфекції. Керівництво вишу зазначає, що такий подарунок — внесок в загальні заходи щодо боротьби з Covid-19. Незважаючи на складну ситуацію в зв’язку із пандемією, ХПІ не припиняє співпрацю з Китаєм і працює над новими освітніми проектами.

Зараз в НТУ «ХПІ» навчаються сорок п’ять громадян Китаю, які є слухачами програми довузівської підготовки в ХПІ, а також аспірантами вишу.

За словами проректора з міжнародних зв’язків ХПІ Геннадія Хрипунова, незважаючи на карантин, в планах вишу — розвивати кооперацію з Китаєм і збільшувати кількість китайських студентів.

Університет співпрацює з фірмами-контрактерами, зокрема з фірмою «Шипотько», і розробляє нові програми для навчання громадян Китаю. Передбачається, що два роки студенти навчатимуться в китайському університеті, а на III та IV курсі — в ХПІ, і після закінчення навчання вони отримають два дипломи бакалавра. Для реалізації цього проекту, проректор ХПІ Геннадій Хрипунов і заст. начальника відділу міжнародних зв’язків ХПІ Олександр Василюк планомірно працюють над залученням китайських університетів до співпраці. Крім того, вже йде опрацювання навчальних планів з трьома кафедрами Навчально-наукового інженерно-фізичного інституту ХПІ: кафедрою фізики металів і напівпровідників, кафедрою комп’ютерного моделювання процесів і систем, кафедрою динаміки і міцності машин.