Студент ХПІ — переможець міжнародної олімпіади IT-Universe-2020

Харківські політехніки взяли участь в десятій Міжнародній студентській олімпіаді з інформаційних технологій «IT-Universe 2020». За підсумками фінальних змагань з різних напрямів, які проходили в дистанційному форматі, переможцем став студент кафедри обчислювальної техніки та програмування ХПІ Євген Рубєжин (гр. КІТ-116а). Він виборов III місце, успішно виступивши у фіналі конкурсу «Розробка мобільних застосунків».

Всього у відбіркових етапах 12-ти конкурсів олімпіади «IT-Universe 2020» взяв участь сімдесят один студент НТУ «ХПІ». До фінальних змагань за шістьма напрямами були запрошені десять харківських політехніків. Координатором студентів ХПІ на міжнародній IT-олімпіаді був старший викладач кафедри «Обчислювальна техніка та програмування» Сергій Межерицький.

Довідка:

Міжнародна олімпіада «IT-Universe» почала свою роботу в 2014 році на основі конкурсу «IT-Планета», який проходив на території України, Білорусі, Росії та Казахстану. Сьогодні учасниками IT-олімпіади є переважно студенти українських вишів.

«IT-Universe» — соціальний некомерційний проект, спрямований на створення екосистеми для студентів, вишів та IT-компаній. З 2017 року проходить в форматі міжнародного чемпіонату — в кілька відбіркових етапів (онлайн-тестування, виконання заочних робіт, рішення задач в режимі «онлайн») і міжнародного фіналу, на який запрошуються учасники, що продемонстрували найкращі результати. Олімпіада реалізується за підтримки Міністерства освіти і науки України.

Фінальні змагання «IT-Universe-2020» проходили в дистанційному форматі з 4-го по 15-е червня 2020 року.