Харківський Політех розширює україно-турецькі освітні зв’язки

В НТУ «ХПІ» на базі факультету міжнародної освіти відкрився Україно-турецький освітньо-культурний центр. Тут буде здійснюватися навчальний процес, а також проводитися цікаві зустрічі і різноманітні заходи. Основна аудиторія Центру — турецькі юнаки і дівчата, які вступили до ХПІ на довузівську підготовку. Відкриття Україно-турецького освітньо-культурного центру відбулося за участю адміністрації ХПІ, представників турецької освітньої фірми «Bati Ak Deniz», а також турецьких студентів ХПІ.

Відкриваючи Центр в.о. ректора НТУ «ХПІ» Євген Сокол зазначив, що університет протягом багатьох років створює необхідні умови, щоб іноземні громадяни — студенти довузівської підготовки, могли отримати необхідні знання, знайти хорошу роботу. «Сьогодні ми відкрили цей прекрасний центр, в якому ви зможете ще більш ефективно навчатися, готуватися до майбутнього навчання в ХПІ. Попереду на вас чекає гарна дорога, яка забезпечить вам гідне майбутнє. Десятки тисяч іноземних студентів, які закінчили ХПІ, сьогодні досягли великих висот у себе на батьківщині. Можете не сумніватися, що знання, отримані в Харківському Політеху, забезпечать вам успішну кар’єру!», — сказав Євген Сокол.

Передбачається, що Україно-турецький освітньо-культурний центр НТУ «ХПІ» стане освітньою базою і коворкінгом. У першій половині дня тут будуть проходити заняття для турецьких студентів — слухачів довузівської підготовки ХПІ — з англійської мови, фізики, математики та інших предметів (всі лекції будуть читатися англійською мовою). У другій половині дня студенти зможуть проводити тут вільний час, виконувати домашні заняття, готуватися до занять.

Центр оснащено новими меблями, мультимедійною апаратурою, ноутбуками, які закупила турецька фірма «Bati Ak Deniz», а ремонтні роботи приміщення курирувалися проректором НТУ «ХПІ» Магомедєміном Гасановим.

У відкритті Центру також взяли участь: директор турецької компанії «Bati Ak Deniz» Алі Озтюрк, проректори НТУ «ХПІ» Геннадій Хрипунов і Магомедємін Гасанов, декан факультету міжнародної освіти НТУ «ХПІ» Дмитро Кудій.

За словами проректора ХПІ Геннадія Хрипунова, завдяки співпраці з фірмою «Bati Ak Deniz», яка триває вже два роки, НТУ «ХПІ» зумів збільшити кількість студентів з Туреччини, а також поліпшити умови для їх навчання у виші. «У 2019 році понад 70 турецьких громадян вступили на підготовче відділення і основні факультети ХПІ з навчанням на англійській мові. Цього року наше співробітництво триває», — сказав Геннадій Хрипунов і додав, що в планах ХПІ відкриття й інших міжнародних центрів, зокрема — Китайського і Арабського.