Євген Сокол — Звернення до першокурсників

Дорогі першокурсники, старт навчального року в ХПІ — важлива подія для вас, а також для всього нашого університету. Це початок нового етапу в житті, і попереду на вас чекають цікаві, насичені студентські роки!

Вам — новому поколінню студентів — належить отримувати знання, розвивати свої здібності в науці та бізнесі, таланти в спорті та творчості, розширювати горизонти і ставати фахівцями!

Ми раді, що з кожним роком все більша кількість молоді обирає наш харківський Політех, і ставить у пріоритет отримання технічної освіти, адже це — основа для розвитку держави, її економіки. Цього року ми прийняли до нашої сім’ї близько 3000 першокурсників.

ХПІ постійно розвивається, розширюючи коло партнерів, і докладає всіх зусиль, щоб забезпечити якісну підготовку і різноманітні можливості для вас, студенти. Це і участь в міжнародних програмах подвійних дипломів, семестрове навчання в університетах Європи за програмою Erasmus +, а також шанс потрапити до проектів міжнародних фондів з підтримки і розвитку стартапів.

У Харківському Політеху навчаються лише талановиті люди, знання і вміння яких завжди високо оцінюються на міжнародних і всеукраїнських конкурсах студентських робіт, предметних олімпіадах, спортивних чемпіонатах та інших проектах. Спільна робота студентів і викладачів дозволяє НТУ «ХПІ» йти вперед і тримати марку інноваційного перспективного технічного університету України, поліпшувати показники в світових рейтингах.

Шановні першокурсники, у зв’язку з поширенням Covid-19, дуже прошу вас із розумінням і відповідальністю поставитися до дотримання протиепідемічних правил, встановлених на території кампуса ХПІ і гуртожитків вишу. Адже турбота про ваше здоров’я — пріоритет для керівництва університету!

Дуже радий, що ви обрали ХПІ і цього особливого року — 135-річчя нашого вишу — приєдналися до родини харківських політехніків. Упевнений, що попереду нас чекають нові перемоги і досягнення!

Бажаю всім удачі в навчанні, радості оволодіння новими знаннями, професійних успіхів, здійснення надій, міцного здоров’я та позитивного настрою!

З повагою,

В.о. ректора НТУ «ХПІ», д.т.н., професор Євген Сокол