Проект ХПІ переміг у конкурсі ідей від великої міжнародної компанії

Аспірант НТУ «ХПІ» Алі Чекір взяв участь у конкурсі ідей від найбільшого світового постачальника технологій для нафтовидобутку — компанії Schlumberger та АТ «Укргазвидобування». За підсумками експертного оцінювання представник харківського Політеху посів I місце. Його проект «Спосіб видалення і збору рідини з газоконденсатних свердловин та шлейфів» став кращим серед усіх учасників і був внесений до банку ідей компанії Schlumberger для можливого використання в майбутньому.

Конкурс проводився онлайн на базі навчальної платформи IPL (Independent Petroleum Leaders). До складу суддівської колегії, яка оцінювала проекти-ідеї учасників, увійшли представники компанії Schlumberger і АТ «Укргазвидобування».

Завдяки перемозі Алі Чекіра, компанія Schlumberger, в якості призу за перше місце, надасть НТУ «ХПІ» грант на освітні ліцензії на програмне забезпечення для моделювання підготовки вуглеводневої продукції Symmetry.

Крім того, Schlumberger запросить трьох викладачів Харківського Політеху до участі в практичному курсі з Symmetry.

Довідка:

Конкурс проводився в липні 2020 року для майбутніх інженерів нафтогазовидобувної галузі — викладачів, студентів профільних українських вишів/коледжів, а також абітурієнтів.

Конкурсанти повинні були подати свою ідею, вказати її актуальність і новизну, розповісти про цілі проекту і схему його реалізації, а також описати своє бачення, як це оптимізує наявний процес і вплине на видобуток.

За підсумками оцінювання були визначені три призери:

1 місце — Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут»

2 місце — Коледж нафтогазових технологій, інженерії та інфраструктури сервісу

3 місце — Національний університет «Полтавська політехніка ім. Юрія Кондратюка».

Компанія Schlumberger — провідний світовий постачальник технологій для комплексної оцінки пласта, будівництва свердловин, управління видобутком і переробки вуглеводнів. Компанія працює більш ніж у 120-ти країнах світу і нараховує близько 105 000 співробітників понад 170 національностей.

Штаб-квартири компанії «Schlumberger Limited» знаходяться в Парижі, Х’юстоні, Лондоні та Гаазі. У 2019 виручка компанії склала 32,92 млрд дол. США.