У ХПІ провели Круглий стіл за участю іноземних студентів

На факультеті міжнародної освіти (ФМО) НТУ «ХПІ» відбувся Круглий стіл, присвячений Всесвітньому дню науки. Учасниками онлайн заходу (в програмі Google Meet) стали майже півсотні політехніків — іноземні студенти довузівської підготовки ХПІ та викладачі університету. Вони обговорювали питання розвитку світової науки, а також залучення іноземних студентів до наукової діяльності вишу. Організатор заходу — кафедра природничих наук ФМО.

Для участі в Круглому столі онлайн, студенти ХПІ (громадяни Туреччини та Японії) підготували доповіді про своє навчання в університеті та залучення до наукової діяльності, розповіли про розвиток науки в своїх країнах та Україні, а також поділилися планами про подальше навчання в Харківському Політеху. Зокрема, були такі теми презентацій: «Нільс Бор — відомий вчений», «Найвідоміші відкриття турецьких вчених», «Ефект метелика», «Нобелівський лауреат Азіз Санкар», «Бекетов — відомий хімік і архітектор», «Ібн Сіна — великий вчений» та інші.

Після кожного виступу студенти і викладачі обговорювали доповідь, дискутували, ставили спікеру питання. Деякі студенти зазначали, що в подальшому планують вступати до аспірантури і займатися наукою, а отримані знання застосовувати для розвитку людства.

Захід пройшов за участю заст. декана факультету міжнародної освіти ХПІ доцента Ганни Дроздової. Вона побажала іноземним студентам успішного навчання в харківському Політеху і наукових досягнень.

Крім того, в рамках Круглого столу було відкрито Центр популяризації науки серед іноземних студентів. Він спрямований на надання допомоги студентам в ознайомленні зі спеціальностями та науковою діяльністю НТУ «ХПІ», а також залучення їх до участі в наукових заходах, демонстраціях і експериментах.

Довідка:

Круглий стіл, присвячений Всесвітньому дню науки, проходить на факультеті міжнародної освіти НТУ «ХПІ» щорічно. У 2020 році він відбувся 12 листопада.

Головне завдання — надати допомогу іноземним студентам довузівської підготовки ХПІ у виборі майбутньої спеціальності, участі у науково-дослідних проектах, а також консультації зі вступі до аспірантури та багато іншого.

Всесвітній день науки за мир і розвиток (під егідою ЮНЕСКО) відзначається щорічно 10 листопада. Його мета — підкреслити важливу роль науки у суспільстві та необхідність участі широкої громадськості в обговоренні наукових питань, що виникають. Цей день також підкреслює важливість і актуальність науки для повсякденного життя.