Улюблені міста знаменитої художниці-харків’янки. ФОТОКОНКУРС

Любителів фотомистецтва запрошують до участі в обласному конкурсі та онлайн виставці «Міста Зінаїди Серебрякової». Захід присвячено всесвітньо відомій художниці — харків’янці Зінаїді Серебряковій та місцям, де вона любила зупинятися під час подорожей. Це затишні куточки в Швейцарії, Франції, Італії, Португалії, Марокко, Росії, Великій Британії, Бельгії, України. Слід зазначити, що серед них є Харків та Харківська область (м. Зміїв). Для участі в конкурсі приймаються фото улюблених місць знаменитої художниці (фрагменти вулиць, будинків, двориків), що не змінили свій вигляд за минулі 100 років. Дедлайн першого етапу конкурсу — 5 грудня 2020 р.

Галерея «ART KhPI», а також неформальне товариство друзів Зінаїди Серебрякової та галерея «Мистецтво Слобожанщини» Харківського обласного організаційно-методичного центру культури та мистецтва оголошують про проведення обласного конкурсу та онлайн виставки «Міста Зінаїди Серебрякової», що присвячені видатній художниці.

Для участі в конкурсі приймаються фотороботи, пов’язані з життям знаменитої харків’янки: фото куточків міст, в яких жила Зінаїда Серебрякова, що не змінили свій вигляд за минулі сто років.

У конкурсі беруть участь такі міста: Адельбоден, Ансі, Антверпен, Ассізі, Аяччо, Брюгге, Брюссель, Венеція, Версаль, Гатчина, Гріон, Гурзуф, Естен, Женева, Зміїв, Камаре-сюр-Мер, Камаре-сюр-Ег, Кассіс, Кашкайш, Колліур, Ла-Ферте-Френель, Лондон, Мант-ла-Жолі, Марракеш, Ментона, Монс, Ніцца, Париж, Пон-л’Аббе, Пушкін, Сан-Джиміньяно, Санкт-Петербург, Сімеїз, Фес, Флоренція, Харків, Ялта.

Організатори звертають особливу увагу, що роботи, окрім документальної відповідності, повинні бути художньо оригінальними та виразними!

Конкурс та виставка пройдуть у два етапи. Перший етап 10 січня 2020 року на День народження художниці, де кращі роботи представлять на віртуальній виставці Інтернет-ресурсів організаторів. Також буде визначено переможців та лауреатів першого етапу, які отримають дипломи, грамоти та «серебряковські» подарунки.

Другий етап заплановано провести офлайн у грудні 2021 року, про що буде повідомлено додатково.

Для участі в конкурсі потрібно до 5.12.2020 надіслати файли:

– Фотографії (кількість не обмежена!).
Цифровий формат: JPG або TIF-файл, не менше 2400×3600 пікселів, або 300 dpi. Кожен файл має бути підписаний українською мовою та в назві містити: ім’я, прізвище автора, назву, рік зйомки;

– Текстовий документ, що містить інформацію про автора, його роботи, а також контактний номер телефону та e-mail.

Роботи для участі відправляти на ел. адресу mmkrasikov@gmail.com

Більш детальна інформація про конкурс за посиланням http://web.kpi.kharkov.ua/artkhpi/, а також за телефоном: 067-91-014-91 (професор НТУ «ХПІ»  Красиков Михайло Михайлович).

Участь у конкурсі безкоштовна.

Довідка:

Зінаїда Серебрякова (1884 1967) всесвітньо відома художниця, яка народилася в селі Нескучне (тепер Харківський район Харківської області). Тут протягом 20 років вона створювала шедеври, що стали класикою світового мистецтва. Однак із м. Харковом вона була пов’язана з першого року свого життя: в 19181920 роках саме тут вона знайшла притулок під час Громадянської війни та написала ряд творів. Не менше значення в її житті грали й інші міста, в кожному з яких вона залишила частинку своєї душі. Це можна спостерігати в її творчості.