Підсумки конкурсу «Найкращий молодий науковець Харківщини»: перемога представників ХПІ!

Молоді вчені НТУ «Харківський політехнічний інститут» виграли III обласний  конкурс «Найкращий молодий науковець Харківщини». Зокрема, переможцями стали: кандидат фізико-математичних наук, доцент кафедри фізики НТУ «ХПІ» Ксенія Мінакова та кандидат технічних наук, доцент кафедри передачі електричної енергії НТУ «ХПІ» Дмитро Данильченко.

На конкурс були представлені їхні наукові роботи:

«Низьковимірні особливості квазічастинних спектрів і низькотемпературних термодинамічних характеристик наноструктур на основі графену» — доцента кафедри фізики ХПІ Ксенії Мінакової,

«Блискавкозахист повітряних ліній електропередач середніх класів напруги із захищеними проводами» — доцента кафедри передачі електричної енергії ХПІ Дмитра Данильченка.

У 2020 році конкурс проводився за шістьма пріоритетними напрямами розвитку науки і техніки. На розгляд комісії було подано 34 наукові роботи молодих вчених з 14-ти провідних вишів та 8-ми наукових установ регіону. За підсумками конкурсу було обрано шість переможців, серед яких і представники Харківського Політеху.

Довідка:

Обласний конкурс «Найкращий молодий науковець Харківщини» започатковано у 2017 році з метою розвитку наукової та науково-технічної сфери Харківщини, шляхом виявлення і підтримки талановитої молоді, сприяння науковим дослідженням молодих науковців вищих навчальних закладів і наукових установ регіону.