Міжнародний рейтинг QS EECA 2021: ХПІ — у п’ятірці кращих вишів України

НТУ «ХПІ» увійшов до п’ятірки кращих українських вишів за даними рейтингу університетів країн Європи та Центральної Азії, що розвиваються «QS EECA University Rankings 2021». Харківський Політех поліпшив свої показники тапосів 115-е місце серед всіх представлених університетів (минулого року було 128-е). Це найвищий результат, який ХПІ досяг за роки участі в рейтингу. Всього у списку — 400 університетів, 25 з яких українські.

Топ-5 вишів України за даними QS EECA UniversityRankings виглядає так: Київський національний університет ім. Т.Шевченка, НТУУ «Київський політехнічний інститут ім. І. Сікорського», Харківський національний університет ім. В.Н. Каразіна, НУ «Львівська політехніка» та НТУ «Харківський політехнічний інститут».

 

Серед лідерів рейтингу — виші Росії, Чехії, Естонії, Польщі. Повний список представлено за посиланням.

Довідка:

Рейтинг QS EECA University Rankings складає британська консалтингова компанія Quacquarelli Symonds. Вперше він був опублікований в 2014 році. У 2020 році кількість його учасників збільшилася до 400 університетів.

Для складання рейтингу використовують 10 показників: академічна репутація (30% оцінки), репутація серед роботодавців (20%), співвідношення кількості викладачів і студентів (10%), кількість наукових статей (10%), міжнародна дослідницька робота (10%), веб-вплив (5%), кількість співробітників з PhD-ступенем (5%), кількість цитованих робіт (5%), і два показника (по 2,5%), що пов’язані з кількістю іноземних студентів.