ХПІ став одним з організаторів всеукраїнського IT челенджу

15 березня завершився основний етап проекту «День безпечного інтернету» (Safer Internet Day Challenge-2021). Одним з організаторів челенджу була Академія Cisco НТУ «ХПІ». Учасниками стали понад 7000 осіб з чотирьох областей України (Харківська, Полтавська, Сумська та Чернігівська). Протягом місяця вони могли протестувати безпеку своєї поведінки в цифровому світі, перевірити знання з основ кібербезпеки, а також підтягнути навички в цих напрямах. Кращі учасники отримали сертифікати.

Серед тих, хто вирішив спробувати свої сили у IT-челенджі — школярі, вчителі, студенти та викладачі навчальних закладів різних рівнів, а також представники інших центрів Cisco — підопічних академії Cisco НТУ «ХПІ».

За підсумками проекту, близько 3000 учнів і студентів, які успішно пропрацювали матеріал і пройшли фінальне оцінювання, отримали сертифікати. Також, понад вісімсот учасників, які освоїли запропонований курс «Вступ до кібербезпеки» і успішно склали підсумкове тестування, отримали цифрові бейджі.

Зазначимо, що в квітні стартує новий проект «Cisco Кіберзмаг 2021», на який Академія Cisco Kharkiv Polytechnic Institute запрошує всіх охочих. Це — онлайн змагання з кібербезпеки. Всі подробиці за посиланням: http://cs.co/CiscoKiberzmah2021

Довідка:

Американська корпорація CISCO — провідний виробник телекомунікаційного устаткування в світі. З 1996 року компанія створює міжнародну мережу академій для підготовки фахівців, навчання в яких здійснюється за єдиною програмою. Академія CISCO при НТУ «ХПІ» створена за грантом НАТО в 2007 році на базі кафедри «Системи інформації ім. В.О. Кравця».

У 2018 році Академії Cisco Kharkiv Polytechnic Institute присудили звання «Premier Academy Support Center». Статус Premier дають за якість навчання, підтримку академій Cisco та кількість учнів. Його отримують близько 10% організацій, що працюють як Центри підготовки інструкторів та підтримки цієї програми в світі. А влітку 2020 року академія при НТУ «ХПІ» потрапила до списку 30-ти кращих представництв компанії Cisco в світі.

Академія Cisco Kharkiv Polytechnic Institute входить до організаційних комітетів багатьох всеукраїнських ініціатив компанії Cisco, які спрямовані на підвищення рівня обізнаності та поліпшення компетцій школярів, вчителів, студентів, викладачів у сфері інформаційних технологій і кібербезпеки. Цього року це такі проекти: CyberSecurity Step By Step 2020-2021 (Кібербезпека: крок за кроком 2020-2021), IoT Step By Step 2020-2021 (Інтернет речей: крок за кроком 2020-2021), Safer Internet Day Challenge 2021 (День безпечного Інтернету 2021), Cisco Кіберзмаг-2021.

Контакти Центру підтримки академій Cisco «Kharkiv Polytechnic Institute»: cisco.ntu.khpi@gmail.com, сайт: http://web.kpi.kharkov.ua/cisco