Стипендія від міжнародного Фонду для студентів. РЕЄСТРАЦІЯ

Німецький освітній центр НТУ «ХПІ» повідомляє про можливість подати заявку на отримання стипендії Фонду Конрада Аденауера на 2021/2022 навчальний рік. Взяти участь у конкурсі можуть студенти ХПІ всіх спеціальностей, серед критеріїв відбору — відмінна успішність з предметів, знання англійської або німецької мови, активна громадська і соціальна діяльність. Дедлайн подання документів — 12 квітня 2021 року.

Розмір стипендії — 100 євро щомісяця, вона призначена для фінансування навчання студента в Україні та отримання ступеня бакалавра або магістра. Тривалість програми — до 12 місяців. Крім того, стипендіати зможуть відвідати чотири супровідні навчальні семінари, які спрямовані на підвищення рівня суспільно-політичних і спеціальних знань, міждисциплінарний обмін, а також взяти участь в інших заходах Фонду.

Вимоги до конкурсантів:

  • успішність в школі та університеті, загальна освіченість та здатність творчо мислити;
  • інтерес до цінностей, тем і політичного профілю Фонду Конрада Аденауера, готовність розвивати свою власну точку зору і толерантність до інакодумців;
  • активна громадська діяльність;
  • мотивація, потенціал, здібність до самопрезентації;
  • готовність до активної участі в стипендіальній програмі;
  • знання іноземних мов (німецької або англійської).

Докладну інформацію про умови та строки конкурсу, перелік необхідних документів, їх правильне заповнення і процес подання, написання мотиваційного листа та CV, особливості відбору кандидатів можна дізнатися у Німецькому освітньому центрі ХПІ.

Контакти: НТУ «ХПІ», головний (ректорський) корпус, к. 39 (1-й поверх), тел. (057) 707-65-49, факс +38 057 707 6601, ел. адреса daz@khpi.edu.ua.
Соцмережі: https://www.instagram.com/daz.khpi/, www.facebook.com/groups/DeutschesAusbildungsZentrum.

Всі документи студенти ХПІ повинні подати в електронній формі до 12 квітня 2021 року на електронну адресу daz@khpi.edu.ua.

Довідка:

Фонд Конрада Аденауера — німецький політичний фонд, близький до партії Християнсько-демократичного союзу (ХДС), підтримує в рамках міжнародного співробітництва політичні, економічні та соціальні процеси в понад 120 країнах, керуючись принципами вільної демократії та соціальної ринкової економіки. Мета — розкрити та підтримати таланти, підготувати молодь до прийняття на себе відповідальності за рішення в політиці та економіці, в науці і засобах масової інформації, у сфері культури та громадянського суспільства.

Стипендіатами Фонду можуть стати студенти всіх спеціальностей, які мають українське громадянство і навчаються в будь-якому вищому навчальному закладі на території Харківської, Дніпропетровської, Запорізької та підконтрольних українському уряду районах Донецької та Луганської областей.