У ХПІ вибрали найяскравіших «зірок»

24 березня в Палаці студентів ХПІ відбувся фінал ювілейного XV студентського музичного конкурсу «Зоряна планета Політех». Дванадцять вокалістів, два дуети, чотири вокально-інструментальних ансамблі та один інструменталіст змагалися за звання «кращого» у п’яти номінаціях. Переможцями конкурсу стали десять виконавців, яких відзначили кубками, подарунками та грамотами. Організатор головного музичного заходу університету — профком студентів Харківського Політеху.

Цього року відбірковий тур музичного фестивалю «Зоряна планета Політех» стартував 15 лютого і тривав до 7 березня. За цей період зареєструвалося близько тридцяти учасників. Протягом одного дня представники журі конкурсу прослуховували конкурсантів і визначали переможців. Студенти боролися за звання «зірки» Політеху в таких номінаціях: вокал (соло); вокальний ансамбль; вокально-інструментальний ансамбль; інструментальний жанр. Також всі конкурсанти, що пройшли прослуховування, могли позмагатися за приз глядацьких симпатій. Визначали переможця цієї номінації шляхом онлайн-голосування, яке тривало протягом тижня. Для цього виступ учасників, інтерв’ю та заклик голосувати «за них» знімали на відео ще під час відбору. Потім ці відеоролики були виставлені на інтернет ресурсах, де кожен студент ХПІ міг проголосувати за свого фаворита. Вперше ідея «призу глядацьких симпатій» була реалізована ще в 2019 році та отримала позитивні відгуки від студентів.

«Для нас вони всі переможці. У нас шалено талановиті студенти. І ми впевнені, були навіть такі випадки, що хлопці та дівчата одного року отримували «надію фестивалю», а наступного — призові місця. Їм дається стимул працювати далі, приходити до нас і розкривати свої таланти», — зазначила голова студентської профспілкової організації ХПІ Анастасія Тарабанова.

ПЕРЕМОЖЦІ XV КОНКУРСУ «ЗОРЯНА ПЛАНЕТА ПОЛІТЕХ»

 «Вокал»:

I місце — Богдан Давидченко (Навчально-науковий інститут енергетики, електроніки та електромеханіки);

II — Владислава Клапатаускете (Навчально-науковий інститут енергетики, електроніки та електромеханіки), Світлана Оболєнська (Факультет соціально-гуманітарних технологій);

ІІІ — Юлія Васильченко (Факультет соціально-гуманітарних технологій).

«Вокальний ансамбль»:

I — Олег Соловйов і Богдан Давидченко (Навчально-науковий інститут енергетики, електроніки та електромеханіки);

II — Дует «Да-но»: Анастасія Доценко (Факультет соціально-гуманітарних технологій) і Катерина Чудакова (Навчально-науковий інститут економіки, менеджменту і міжнародного бізнесу).

«Вокально-інструментальний ансамбль»:

I — SM_Band;

II — Cалах Еддине Бакири (Навчально-науковий інститут економіки, менеджменту і міжнародного бізнесу);

ІІІ — ORZ: Олексій Пивошенко (Факультет комп’ютерних та інформаційних технологій) і Давид Рубльов (Факультет комп’ютерних наук і програмної інженерії).

 «Приз глядацьких симпатій» отримала Юлія Васильченко (Факультет соціально-гуманітарних технологій).

Учасники конкурсу: Марія Крупіна, Анастасія Котенко; Олексій Кузуб, Наталія Конєва, Тетяна Заєць, Діана Бірюкова; Єлизавета Рудьонок; Анна Винокурова; Дмитро Пантополь, Олег Кулик увійшли в номінацію «Надія фестивалю».

Особливий приз «За участь!» отримав інструментальний дует FashiO — його виконавці (ще школярі) готуються вступати до харківського Політеху.


Більше світлин з концерту — на сторінці прес-служби НТУ “ХПІ” у Facebook.  

Довідка:

Конкурс «Зоряна планета Політех» — музична візитна картка ХПІ. Його лауреатами в різні часи були: оперна діва Феріде Дамсаз, учасник шоу «Голос країни» Олександр Мороз, відомий український співак і радіоведучий Володимир Дантес, переможниця Національного відбору на Євробачення — українська суперзірка Анна Корсун (MARUV).