Харківський Політех виборов «золото» Студентської весни

ХПІ посів I місце на фестивалі студентської самодіяльності «Студентська весна 2021», в якому взяли участь більше двадцяти вишів Харкова. За підсумками виступів, творчі колективи та виконавці Палацу студентів Політеху посіли 16 призових місць, серед яких вісім — перших! Це найкращий результат за всю історію участі НТУ «ХПІ» у цьому конкурсі!

Відбірковий тур фестивалю «Студентська весна 2021» проходив у декількох номінаціях: естрадний, народний і академічний вокал; сучасна, народна і бальна хореографія; естрадно-класичний і народний інструментальний жанр; оригінальний, розмовний жанр і авторські твори. НТУ «ХПІ» виборов першість у кожній з цих категорій.

У списку політехніків-переможців відбіркового туру фестивалю «Студентська весна 2021», які посіли 1-е місце:

  • Народний ансамбль народного танцю «Україна» НТУ «ХПІ» — народна хореографія;
  • Народний художній колектив «Камерний хор ім. О.Петросяна» НТУ «ХПІ» — академічний вокал, хор;
  • Народний аматорський колектив профспілок України Камерний оркестр «Крещендо» Палацу студентів НТУ «ХПІ» — інструментальний жанр, оркестри;
  • Театр «Політехнік» — театрально-розмовний жанр;
  • Катерина Земцова та Олексій Володін, Хіт-театр «Мій проект» — естрадний вокал — дует;
  • Євгенія Ребенок, Народний художній колектив «Сузір’я» — естрадний вокал;
  • Ілля Гургуц, Студія оригінального жанру «Бенефіс» — оригінальний жанр;
  • Марія Гончар, Студія оригінального жанру «Бенефіс» — оригінальний жанр.

В цілому, художні колективи та виконавці НТУ «ХПІ» вибороли 16 призових місць, серед яких 8 — перше, сім — других місць, одна «бронза» і один лауреат.

Кращі творчі номери увійдуть до програми міського фестивалю «Student Art Festival».

Організатор фестивалю — «Харківський міський центр дозвілля молоді».

Нагадаємо, що у 2020 році відеоробота «Политех, все это Политех» студентів ХПІ виборола Гран-прі конкурсу «Студентська весна». Також серед переможців конкурсу був ансамбль народного танцю «Україна» НТУ «ХПІ», який посів 1-е місце у номінації «художнє відео».

Довідка:

Фестиваль студентської художньої самодіяльності «Студентська весна» проводиться в Харкові з 1995 року.

Палац студентів НТУ «ХПІ» (заснований в 1963 р.) — потужний центр культури університету. Основним напрямом його діяльності є залучення студентів, аспірантів і співробітників університету до художньої творчості та проведення різних культурно-масових заходів. На сьогодні тут функціонують 24 творчі колективи та клуби за інтересами, сім з яких мають почесне звання «Народний». Їх учасники — це понад 600 студентів ХПІ, які демонструють свої таланти і вміння на масштабних концертних програмах Політеху. Найбільш популярні з них: Посвята в студенти, Новорічний бал для студентів, Випускний бал молодих фахівців, фестивалі хорового співу технічних вишів України «Співоча феєрія» та інструментального мистецтва «Чарівний камертон».