ХПІ став українським лідером з інновацій та економічного зростання

НТУ «ХПІ» вкотре визнаний одним з кращих університетів України. Про це свідчать дані світового рейтингу University Impact Rankings 2021, який оцінює глобальні успіхи вишів у досягненні Цілей сталого розвитку, що прийняті ООН. Зокрема, Харківський Політех посів I місце серед українських вишів у категоріях «промисловість, інновації та інфраструктура» та «гідна праця та економічне зростання». Загалом у 2021 році університет розширив кількість категорій рейтингу, для яких надав дані, до восьми. Всього в University Impact Rankings 2021 взяли участь понад 1100 вишів світу, сімнадцять з них — українські.

Результати НТУ «ХПІ» виглядають так:

Крім того, у загальному заліку Харківський Політех посів II місце серед українських університетів (позиція 601-800).

Загалом до першої десятки University Impact Rankings 2021 увійшли університети Великої Британії, Австралії, Данії, Ірландії, Канади, Нової Зеландії та США.

Довідка:

The Times Higher Education University Impact Rankings — єдиний світовий рейтинг, який оцінює глобальні успіхи університетів світу в досягненні цілей ООН в сфері сталого розвитку (the United Nations ‘Sustainable Development Goals (SDGs). Згідно з правилами рейтингу, кожен університет міг вибрати з можливого переліку цілей (17 категорій) не менше чотирьох, і надати офіційну інформацію з цих питань. У 2021 році кількість університетів-учасників рейтингу збільшилася до 1115-ти закладів вищої освіти з 94-х країн/регіонів світу, серед них — 17 українських.

У 2020 році НТУ «Харківський політехнічний інститут» брав участь у 5-ти категоріях рейтингу: «SDG13: дії, пов’язані з кліматом», «SDG9: промисловість, інновації та інфраструктура», «SDG16: світ, справедливість і сильні інститути», «SDG4: якісна освіта», «SDG17: партнерство для досягнення цілей».