Харківський Політех провів круглий стіл для іноземних студентів

На факультеті міжнародної освіти НТУ «ХПІ» відбувся онлайн круглий стіл «Education. Science. Success». Учасниками були шістдесят п’ять осіб — слухачі довузівської підготовки з Туреччини, Монголії, Китаю, Ірану, викладачі вишу. Мета заходу — профорієнтація і підтримка в адаптації іноземних студентів, надання їм допомоги у виборі майбутньої спеціальності.

В рамках круглого столу, іноземні студенти довузівської етапу навчання ХПІ презентували свої доповіді, розповіли про професії своєї мрії, продемонстрували володіння науковим стилем мовлення українською та англійською мовами, здатність вести діалог з аудиторією і відповідати на питання. Крім того, деякі учасники проявили свої творчі здібності, зображуючи ХПІ. Студентка з Китаю Ван Синьюй показала свою картину, де намальовано Ректорський корпус вишу, а студентка з Туреччини Сумерака Ілкім підготувала плакат з видом корпусу для іноземних студентів.

Учасники також змогли поспілкуватися з представниками Навчально-наукових інститутів і факультетів ХПІ (економіки, менеджменту і міжнародного бізнесу; хімічних технологій та інженерії; соціально-гуманітарних технологій; комп’ютерних наук і програмної інженерії; комп’ютерних та інформаційних технологій). Викладачі ХПІ підкреслили важливість вибору майбутньої професії, розповіли про спеціальності, які доступні іноземним студентам, про наукові досягнення університету.

У дискусії взяли участь й іноземні студенти, які навчаються на факультеті соціально-гуманітарних технологій ХПІ. Вони презентували створену групу психологічної та адаптаційної підтримки для слухачів довузівської підготовки, яка реалізується на базі кафедри педагогіки і психології управління соціальними системами ХПІ спільно з кафедрою природничих наук.

Захід відбувся 21 квітня 2021 року за участю заст. декана факультету міжнародної освіти ХПІ доцента Ганни Дроздової.

Довідка:

Круглі столи для іноземних студентів — інтерактивні події, до яких слухачі довузівської підготовки ХПІ готуються спільно з викладачами університету. Учасники повинні донести ідею своєї доповіді до глядачів, презентувати в цікавій, наочній формі. Мета заходів — допомогти іноземним громадянам адаптуватися, вибрати майбутню спеціальність, залучити до участі в науково-дослідних проектах НТУ «ХПІ», вступу до аспірантури, та багато іншого. Організатор — кафедра природничих наук ХПІ.