Іноземним абітурієнтам презентували доступні спеціальності ХПІ

Навчально-науковий інститут механічної інженерії і транспорту (МІТ) НТУ «ХПІ» провів низку профорієнтаційних зустрічей зі слухачами довузівської підготовки Харківського Політеху, які приїхали з Китаю, Ірану, Туреччини, Марокко, Нігерії, Еквадору, Лівану, Єгипту, Камеруну, Непалу, Пакистану, Узбекистану та інших країн. Вони відвідали кафедри і лабораторії МІТ, поспілкувалися з викладачами, дізналися корисну інформацію для майбутнього вступу до ХПІ.

Основна мета заходів — розширення світогляду слухачів довузівської підготовки, їх знань про доступні спеціальності. Учасниками були понад сорок іноземців. Викладачі Інституту механічної інженерії і транспорту ХПІ презентували їм свої кафедри і перспективні напрями для навчання, показали лабораторії та обладнання, розповіли про особливості навчального процесу в Харківському Політеху.

Зокрема, серед спікерів були викладачі таких кафедр інституту МІТ: зварювання, інтегрованих технологій машинобудування ім. М.Ф. Семка, комп’ютерного моделювання та інтегрованих технологій обробки тиском, підйомно-транспортних машин і обладнання, технології машинобудування та металорізальних верстатів, деталей машин і мехатронних систем. Вони також відповіли на питання майбутніх абітурієнтів. Особливий інтерес викликала можливість навчання за спеціальністю «Прикладна механіка» англійською мовою, що успішно практикується вже 4 роки. Крім того, слухачі довузівської підготовки змогли поспілкуватися з іноземними студентами, які вже навчаються на старших курсах різних спеціальностей ХПІ.

Організатори зазначили, що такі зустрічі тривають, але наразі в онлайн форматі.

Довідка:

Профорієнтаційні заходи стартували в березні 2021 року за підтримки факультету міжнародної освіти НТУ «ХПІ».

До складу Навчально-наукового інституту механічної інженерії і транспорту входять такі кафедри:

Автомобіле- і тракторобудування, Безпека праці і навколишнього середовища, Гідравлічні машини, Деталi машин та гідропневмосистеми, Зварювання, Інтегровані технології машинобудування ім. М.Ф.Семка, Інформаційні технології і системи колісних та гусеничних машин ім. О.О.Морозова, Комп’ютерне моделювання та інтегровані технології обробки тиском, Ливарне виробництво, Матеріалознавство, Підйомно-транспортні машини і обладнання, Теорія і системи автоматизованого проектування механізмів і машин, Технологія машинобудування та металорізальні верстати, Хімічна техніка та промислова екологiя