В ХПІ відзначили День Конституції України

У музеї історії НТУ «ХПІ» відбулися заходи, присвячені 25-річчю від дня прийняття Конституції України. Учасники — студенти першокурсники Навчально-наукового інституту хімічної технології та інженерії ХПІ. Для них була проведена презентація та показані документальні фільми про історію створення Конституції України на різних етапах розвитку держави. Почесний гість заходу — відомий випускник ХПІ 1978 року (кваліфікація — інженер, хімік-технолог), народний депутат України V-VI скликань (2006—2012 рр.), депутат Харківської обласної ради, кандидат історичних наук Валерій Камчатний. Організатори — співробітники Музею історії харківського Політеху та доцент кафедри українознавства, культурології та історії науки Василь Маліков.

В ході зустрічі студенти-учасники не тільки ознайомилися з історією Конституції України, а й змогли поспілкуватися з почесним гостем, який розповів про свою депутатську кар’єру. Працюючи у Верховній Раді, Валерій Камчатний обіймав посаду заступника голови Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної Ради України, очолював Постійну делегацію в Парламентському вимірі Центральноєвропейської ініціативи, входив до складу Національної Конституційної ради.

 

Валерій Камчатний також є представником відомої династії харківських політехніків Степанових-Камчатних. В ході зустрічі він поділився з учасниками своїми спогадами про студентські роки та продемонстрував фотографії представників династії.

Як зазначили організатори, мета заходу — виховання у політехніків поваги до Основного Закону держави, формування правової культури студентської молоді, подальший розвиток її правосвідомості.

По завершенню зустрічі, Валерій Камчатний побажав усім учасникам успіхів та здійснення всіх планів, а студентам — ще й наполегливості в навчанні.