У ХПІ відкрилася міжнародна академія з кібербезпеки

На базі кафедри систем інформації НТУ «ХПІ» відкрився партнерський освітній центр «Академія кібербезпеки Palo Alto». Тут у студентів, викладачів, фахівців, які працюють в IT-сфері, та всіх охочих є можливість пройти практичні курси з кібербезпеки. Вони зможуть вивчити основи цього напряму: мережевої та хмарної безпеки, як функціонує Security Operations Center (SOC — центр забезпечення безпеки) та інше. Заняття можна відвідувати в очному або дистанційному форматі. Тривалість курсів — до 2-х місяців, мова навчання — англійська. Інструкторами програм будуть викладачі харківського Політеху.

Матеріали курсів розроблені американською компанією Palo Alto Networks. До них входять: інформація для інструкторів, комплекти для студентів, презентації, відео, посібники та ін. Навчальні програми узгоджені з національною ініціативою США з освіти в галузі кібербезпеки (National Initiative for Cybersecurity Education — NICE).

Студенти Академії в НТУ «ХПІ» навчаться:

  • налаштовувати необхідне середовище розробки, щоб почати створення брандмауерів («міжмережевий екран» для захисту інформаційної системи від нападів ззовні),
  • розгортати і налаштовувати міжмережевий екран на хмарному сервері,
  • управляти потоком пакетів через брандмауери,
  • налаштовувати управління якості передачі (quality of service — QoS) в мережах передачі даних, та іншим навичкам.

За підсумками навчання, учасники отримають свідоцтва про проходження курсу і знижку на сертифікаційний іспит в незалежному центрі компанії. Випускники програм зможуть стати фахівцями з мережних операцій, аналітиками системної безпеки, аналітиками з кіберзахисту.

Заняття в харківському Політеху будуть проходити під керівництвом інструкторів — доцентів кафедри «Системи інформації ім. В.О. Кравця» Наталії Дженюк і Максима Толкачова. Вони пройшли спеціалізовану підготовку і отримали сертифікати акредитації «Уповноважений інструктор з мережевої безпеки».

Список всіх курсів та інформація про Академію — на сайті http://web.kpi.kharkov.ua/paloalto/

! Охочі записатися на курси повинні мати базові знання з побудови та налаштування комп’ютерних мереж.

Довідка:

Американська компанія Palo Alto Networks заснована в 2005 році і є піонером підходу next generation firewall для мережевого захисту. Платформа забезпечує безпеку мережі на рівні додатків, користувачів і контенту. Кількість користувачів — більше 77 тисяч в сотні країн світу. Штаб-квартира компанії розташована в Санта-Кларі (Каліфорнія, США). Компанія має представництва в 17 країнах (Австралія, Китай, Японія, держави Європи, Азії, Близького Сходу).