Україно-польська програма подвійного диплома у ХПІ. РЕЄСТРАЦІЯ!

НТУ «ХПІ» оголошує набір на магістерську програму подвійного диплома за напрямом Mechanical Engineering. Вона передбачає отримання освіти в ХПІ і Варшавській Політехніці (WUT), а також проходження практики на виробництві в Польщі. Після закінчення навчання, випускники отримають дипломи двох університетів. Учасниками програми зможуть стати студенти-бакалаври, які вступлять до ХПІ на спеціальність «Енергетичне машинобудування» (спеціалізація «Двигуни внутрішнього згоряння»).

Тривалість освітньо-наукової програми — 1 рік 9 місяців (4 семестри), в рамках якої студенти навчатимуться по два семестри в НТУ «ХПІ» та WUT. Навчання в Польщі для учасників проекту — безкоштовне, основна умова — високий рівень володіння англійською мовою.

«Студенти пройдуть поглиблену підготовку за напрямом транспортних енергетичних установок, ознайомляться з принципом дії гібридних силових установок, будовою надсучасних електромобілів, а також будуть стажуватися на провідних польських підприємствах. Отримання відразу двох магістерських дипломів університетів України та Польщі відкриє перед випускниками ХПІ кар’єрні перспективи не лише в Україні, але й в країнах Західної Європи», — зазначив координатор з питань співпраці між НТУ «ХПІ» та Варшавською Політехнікою Денис Мешков.

У ХПІ магістерська програма подвійного диплому стартувала в 2018 році. Своїми враженнями про навчання та особливості проживання в Польщі поділився її випускник.

«У 2020 році я закінчив програму подвійних дипломів у ХПІ і Варшавській Політехніці. Всі заняття у польському виші проходили англійською мовою, тому я раджу заздалегідь підтягти свої знання до рівня B2, щоб розуміти весь матеріал, що викладається. Влітку, перед початком другого семестру в Польщі, на вас чекає практика тривалістю п’ять тижнів. За цей час ви зможете навчитися працювати в команді та поліпшити свої інженерні навички. Крім того, приємний бонус програми — можливість вивчити польську мову. Не проґавте шанс отримати реальну європейську освіту!», — розповів випускник кафедри двигунів внутрішнього згоряння НТУ «ХПІ» Микита Мищенко. (Відео відгуку можна переглянути за посиланням).

Для вступу на програму необхідно скласти іспити з англійської мови та за фахом.

На консультацію з питань вступу можна зареєструватися за посиланням: https://goo.gl/forms/ltb9GuyuQe84RFoj2

Контакти: НТУ «ХПІ», Лабораторний корпус, 2-й поверх, кафедра двигунів внутрішнього згоряння.
Тел. +38 (050) 954-59-37; +38 (098) 283-14-53, +38 (057) -707-65-49,
E-mail: daz@kpi.edu.ua, Fb: https://www.facebook.com/KafDVS

Довідка:

У травні 2018 року НТУ «ХПІ» підписав два договори з Варшавською Політехнікою: договір про співпрацю і договір про подвійні дипломи за магістерською програмою (напрям «Mechanical Engineering»). Програма дозволяє студентам отримати два дипломи — ХПІ і WUT одночасно. Вона реалізується спільно кафедрою двигунів внутрішнього згоряння НТУ «ХПІ» та кафедрою автомобілебудування Варшавської Політехніки.

Варшавська Політехніка — один з найбільших вишів Польщі та Центральної Європи. Тут навчається приблизно 31 000 студентів, функціонують 18 факультетів, що охоплюють різні наукові галузі. Виш випускає приблизно 5000 фахівців на рік. Випускники Варшавської Політехніки становлять найбільший відсоток серед польських менеджерів і директорів.