Харківські політехніки — учасники престижного світового хакатону

Дві команди НТУ «ХПІ» взяли участь у 15-му глобальному хакатоні IEEExtreme, що відбувся 23 жовтня. Харківські політехніки були єдиними представниками від України, всього серед учасників — 5570 команд із шістдесяти двох країн світу. Особливість цьогорічного турніру — новий формат завдань, які охоплювали основні сучасні математичні методи, що застосовуються у програмуванні. У такий спосіб протягом доби учасники не просто змагалися, виконуючи різні завдання, а змогли поринути у професійні аспекти сфери IT.

ХПІ на хакатоні представляли команди «CSAM» і «UkrExtreme2021». До складу першої увійшли студенти кафедри комп’ютерного моделювання процесів та систем, а також динаміки та міцності машин: Віра Зімненко, Максим Волошко, Андрій Габзовський. Другу команду сформували студенти та викладачі кафедри систем інформації ім. В.О. Кравця: Єлизавета Королех, Олег Матющенко, Ганна Заволодько.

Протягом 24 годин вони вирішували завдання з програмування, які надсилалися з періодичністю в годину. Кожне з них мало рівень комплексної розрахункової задачі зі складними різноманітними даними.

«Команди харківського Політеху гідно пройшли всі випробування хакатона і витримали цей 24-годинний «марафон». Хоча остаточні результати турніру будуть відомі за місяць, ми готові почати готувати нових конкурсантів для участі наступного року. Оскільки ХПІ є офіційним представником IEEExtreme в Україні, ми можемо надавати експертну підтримку й іншим вишам», — сказала доцент НТУ «ХПІ», учасниця команди «UkrExtreme2021», керівниця української секції IEEExtreme 15.0, організатор події Ганна Заволодько.

Зазначимо, що проктором (спостерігачем) команд був член найбільшої світової професійної технічної організації з просування технологій IEEE Володимир Мєтєльов. А спонсорську підтримку командам надали IT-компанії WiserBrand та Grid Dynamics. Зокрема, вони створили комфортні умови командам для участі у змаганні та можливість онлайн трансляції, компенсацію стартових внесків IEEE, харчування та ін.

Довідка:

IEEExtreme проводиться щорічно з 2006 року у онлайн форматі. Мета — граючи навчати та розширювати професійні компетенції у напрямі програмування, а також підвищити інтерес студентів до складних міждисциплінарних завдань. Турнір триває 24 години, протягом цього часу учасники змагаються один з одним, вирішуючи завдання з програмування.

Щоб зареєструватися та брати участь у конкурсі, необхідно бути членом IEEE — найбільшої у світі професійної технічної організації, яка займається просуванням технологій. Крім того, кожна команда має мати хоча б одного проктора (спостерігача), який є членом організації IEEE вищого рівня, ніж учасники, для контролю процесу змагань.