Студент ХПІ — переможець всеукраїнського турніру з Фунакоші Шотокан карате

Студент 2-го курсу спеціальності міжнародних економічних відносин НТУ «ХПІ» Дмитро Мальований виборов «срібло» та «бронзу» на XVI Кубку України з Фунакоші Шотокан карате. Він був відзначений у двох чоловічих категоріях: «особисте ката» та «куміте» серед молоді 18-20 років. Загалом у змаганнях взяли участь понад триста спортсменів із 10 регіонів України. Крім того, за результатами своїх досягнень Дмитро отримав запрошення на Чемпіонат Світу, який відбудеться у 2022 році в нашій країні.

XVI Кубок України з Фунакоші Шотокан карате проводився 29-31 жовтня 2021 року у місті Українка, Київська область.

Зазначимо, що Дмитро Мальований займається карате протягом семи років. За цей час він став п’ятиразовим чемпіоном України з цього виду спорту, а також віце-чемпіоном у номінації куміте на Чемпіонаті Європи 2019 року. Крім того, студент ХПІ тренує дітей за напрямом Шокотан карате, таким чином розвиваючи та популяризуючи цей вид спорту серед української молоді.

Вітаємо студента ХПІ та бажаємо нових спортивних перемог!

Довідка:

Шотокан карате-до — це традиційне карате для самозахисту, зміцнення здоров’я, а також здобуття філософських знань та формування характеру особистості. Важливою частиною тренувань є процес змагання, під час якого проходить перевірка та тестування каратиста.

30 серпня 2002 року в Україні створено «Федерацію Фунакоші Шотокан Карате України».