У ХПІ підбили 5-річні підсумки діяльності Асоціації випускників

У харківському Політеху відбулася конференція громадської організації (ГО) «Асоціація випускників НТУ «ХПІ». Під час засідання голова Асоціації, ректор ХПІ Євген Сокол та ревізійна комісія надали звіти діяльності за останні п’ять років. Також учасники обрали керівний апарат громадської організації. У заході взяли участь приблизно сто п’ятдесят представників Асоціації випускників, серед яких бізнесмени, науковці, керівники підприємств.

Конференцію відкрив голова правління ГО «Асоціація випускників НТУ «ХПІ», ректор Євген Сокол. У вітальній промові він подякував усім членам Асоціації за допомогу, яку вони надали своїй Альма-матер.

«Шановні політехніки, завдяки нашій з вами спільній роботі було багато реалізовано за минулі п’ять років. Зі стін ХПІ вийшли сотні тисяч випускників, серед яких і представники інших країн. Вони, як і ви, пам’ятають, прославляють наш університет у себе на Батьківщині та надають нам підтримку. Як приклад, коли почалася пандемія, наші в’єтнамські випускники з власної ініціативи вирішили надіслати нам допомогу у вигляді 10 тисяч масок та ста літрів антисептика», ― повідомив ректор ХПІ Євген Сокол. Він також зазначив, що за фінансової підтримки Асоціації, було проведено низку конференцій університету, реалізовано масштабний проект з реновації спортивно-оздоровчого табору ХПІ «Фігуровка», здійснено деякі ремонтні роботи у навчальних, житлових приміщеннях вишу. Також, допомога випускників ХПІ знадобилася при будівництві стартап-центру Spark, Інноваційного кампуса та багато іншому.

Голова правління Асоціації, ректор НТУ «ХПІ» Євген Сокол висловив подяку Почесному ректору харківського Політеху Леоніду Товажнянському за створення Асоціації. Він також відзначив високий професіоналізм виконавчого директора громадської організації Юлії Коробової, завдяки якій в Асоціації відбулося безліч позитивних змін.

Під час засідання учасники ухвалили одностайне рішення призначити Євгена Сокола головою правління Асоціації на наступний термін, а також обрали членів ревізійної комісії. На пропозицію професора ХПІ Андрія Кіпенського управлінський персонал організації було вирішено збільшити до 18 осіб.

Довідка:

У 2003 році з ініціативи колишніх студентів та ректора Леоніда Товажнянського було створено Асоціацію випускників вишу, яка у березні 2004 року була зареєстрована як громадська організація.

Основне завдання Асоціації — сприяння всебічному розвитку НТУ «ХПІ», підвищення його іміджу, створення матеріальних та інших умов підготовки фахівців міжнародного рівня, реалізація науково-освітніх програм, проектів та заходів, покращення умов навчання та побуту, зміцнення зв’язків між випускниками, студентами та науково-педагогічним складом університету тощо.

Сьогодні в ГО «Асоціація випускників НТУ «ХПІ» зареєстровано 251 особу, шестеро з яких — іноземці.