НТУ «ХПІ» вперше увійшов до трійки кращих університетів України за версією міжнародного рейтингу Webometrics.

Раніше НТУ «ХПІ» посідав 4 місце в Webometrics, також, як і в консолідованому рейтингу вузів України ТОП 200, а в Scopus –  9. Провідні позиції традиційно мають такі університети, як Київський національний університет імені Тараса Шевченка; Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут» Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, а також Львівський національний університет імені Івана Франка.

Тепер більш висока позиція вузу в цьому рейтингу стала можлива завдяки тому, що останнім часом університет прагне розширювати свою присутність в інтернет-просторі. Керівництво університету сприяє систематичному поданню інформації про діяльність НТУ «ХПІ» на онлайн майданчиках. Активно працюють веб-представництва, а офіційний сайт регулярно оновлюється, і обсяг доступної користувачам інформації зростає.

Сьогодні для того, щоб навчальний заклад мав позитивну репутацію і високий ступінь довіри з боку громадськості, йому необхідно стати джерелом інформації як для професіоналів і вчених, так і для широкого кола осіб.

120808111826
В НТУ «ХПІ» вже давно усвідомили важливість розвитку та підтримки комунікацій через інтернет. В університеті вже більше 20 років працює Центр нових інформаційних технологій, який займається побудовою і підтриманням внутрішньоуніверситетської мережі, а також побудовою міської комп’ютерної науково-освітньої мережі. Він також працює над університетським архівом файлів.

Різні підрозділи та служби університету, в свою чергу, активно працюють над інформаційним наповненням сайтів, прагнучи створювати одночасно корисний, інформативний і цікавий для читачів контент.

Їх мета –  зробити університетський сайт джерелом актуальної та оперативної інформації, яка приверне до нього читачів, а до університету –  абітурієнтів.