В НТУ «ХПІ» презентують нову пошукову систему

12 лютого в НТУ «ХПІ» засновник і генеральний директор Toweya Corporation Ерік Хукстра проведе презентацію програми Toweya Distributed Harvesting. Цей волонтерський проект є етапом розробки нової інтелектуальної системи інтернет пошуку Toweya.

Розробка системи проводиться в Харкові, тут же планується створення Toweya Development Center. Передбачається, що харківські студенти візьмуть активну участь в побудові Toweya Distributed Harvester Network. Офіційний запуск проекту відбудеться у другому кварталі 2016 року.

Презентація відбудеться в п’ятницю 12 лютого (14:30, аудиторія №12 ректорського корпусу НТУ «ХПІ»). Запрошуються всі бажаючі.

Довідка:

Нідерландська компанія «Toweya Corporation», заснована в жовтні 2015 року, розробляє інноваційну пошукову систему, покликану підвищити ефективність пошуку в Інтернеті. Зараз розробники за допомогою волонтерів займаються формуванням пошукового індексу системи.

В ході аналізу виключаються сайти, що містять шкідливе ПЗ і тексти, оптимізовані під пошукові системи з допомогою чорного SEO. Також проводиться лінгвістичний аналіз тексту, визначаються семантичні зв’язки між ключовими словами та їх комбінаціями.

Нова пошукова система надає інструменти для фільтрації інформації та проведення покрокового пошуку з можливістю повернутися на попередній рівень. Також система формує семантичний контекст для кожного окремого користувача, визначаючи сферу його інтересів і надаючи найбільш точну інформацію.