Ректор ХПІ та американські партнери обговорять перспективи відкриття інкубатора на базі університету

18 листопада Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут» відвідають представники Western Enterprise NIS Fund, українського інкубатора «1991», а також венчурного фонду «Phoenix».

Основна мета візиту — прийняття рішення щодо відкриття інкубатору на базі НТУ «ХПІ» в рамках програми Western Enterprise NIS/1991.

Крім цього, передбачається презентація діяльності Western Enterprise NIS Fund і компанії «1991» з відкриття інкубаторів в Україні, а також обговорення перших підсумків діяльності фонду «Phoenix» за проектом комерціалізації наукових розробок харківських університетів. Фонд «Phoenix» представлять президент АТ «Українські інформаційні системи» Едуард Сімсон та інвестор Чарльз Уайтхед.

У рамках зустрічі ректор ХПІ, професор Євген Сокол презентує програму створення інкубатора. Передбачається, що гості ознайомляться з одним із етапів реалізації спільного проекту в приміщенні Комп’ютерно-технологічного коледжу НТУ «ХПІ» з 12.30 до 13.30 (вул. Манізера, 4).

За інформацією SQ, інвестори з США створили венчурний фонд Ukraine Phoenix, який фінансуватиме пошук і оформлення у якості бізнес-проектів розробок харківських вузів. Про це під час обговорення «Стратегії розвитку міста Харкова до 2020 року» повідомив Едуард Сімсон (він представляє інвестора Чарльза Уайтхеда). За його словами, фонд матиме ексклюзивне право два роки працювати з харківськими вузами. В рамках роботи фонду буде створено інноваційний центр з бізнес-інкубатором. Цей фонд буде надавати консультації, а також вирішувати питання прав на інтелектуальну власність, так як частину прав повинен отримати вчений, щоб у нього була мотивація.