Вчений ХПІ відзначений Державною премією України в галузі науки і техніки

Доктору технічних наук, завідувачу кафедри «Інформаційні технології та системи колісних і гусеничних машин» НТУ «ХПІ», професору Дмитру Олеговичу Волонцевичу присуджено звання лауреата Державної премії України в галузі науки і техніки 2015 року. Цю нагороду вчений ХПІ отримав за активну участь у розробці та вдосконаленні колісного бронетранспортера БТР–4 відповідно до указу Президента України №723/2015.

Колектив Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» цінує високий професіоналізм, відданість науковій роботі професора Волонцевича та вітає його з отриманою нагородою. Бажаємо Дмитру Олеговичу міцного здоров’я, натхнення та нових вагомих здобутків для зміцнення науково–технічного потенціалу України!

Довідка:

Дмитро Олегович Волонцевич в 1985 році закінчив факультет транспортного машинобудування за спеціальністю «Колісні та гусеничні машини» ХПІ. Тут же в стінах вузу розпочався його трудовий шлях на посаді інженера.

Після закінчення заочної аспірантури в 1995 році Дмитро Олегович захистив кандидатську дисертацію, а в 2007 році – докторську за спеціальністю 20.02.14 – Озброєння та військова техніка.

З травня 2007 року вчений очолює кафедру інформаційних технологій та систем колісних і гусеничних машин ім. О.О. Морозова та спеціалізовану вчену раду із захисту докторських дисертацій 64.050.01 в НТУ «ХПІ».

У 2011 році Дмитру Олеговичу присвоїли звання професора кафедри колісних і гусеничних машин.

Професор Волонцевич займається навчально-методичною та науковою роботою. За його участю та під його керівництвом було розроблено вже кілька поколінь навчальних планів за трьома спеціальностями, підготовкою за якими займається кафедра, було видано 5 навчальних посібників і 3 монографії.

Під науковим керівництвом Дмитра Олеговича 5 аспірантів і здобувачів стали кандидатами технічних наук.

Традиційно з моменту створення кафедра «Інформаційні технології та системи колісних і гусеничних машин» ХПІ тісно співпрацює з ДП «ХКБМ ім. О.О. Морозова» в галузі вітчизняного бронетанкобудування. Одним з результатів цієї співпраці і стала Державна премія України в галузі науки і техніки за 2015 рік.